Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen Jong Ajax niet beschikken over Aziz Khalouta (geschorst) en Niels Vets (geblesseerd). Timothy Dreesen  keert terug van blessureleed; Yoann de Boer keert terug van een schorsing.

Dat betekent dat Boessen met name achterin de nodige opties heeft, want ook Fatih Turan lijkt eindelijk speelklaar. We verwachten dat Turan Jonathan Hendrickx uit de basis zal spelen. Centraal achterin verwachten we dat Boessen zal kiezen voor het vertrouwde duo Timothy DreesenRoel Janssen. Dat betekent niet automatisch dat Sjoerd Linssen op de bank belandt. Wellicht posteert Boessen hem als linksback op de plek van Kevin Kis. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld zal Boessen vast kiezen voor Ramon Voorn en De Boer als verdedigende middenvelders. Jeffrey Vlug en Jordie Briels zullen vast voor de aanvallende impulsen moeten zorgen vanuit het middenveld.

Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi zullen voor de doelpunten moeten zorgen in de spits.

Inzet: vrij simpel, Fortuna moet deze wedstrijd winnen op in het spoor te blijven van de ploegen die strijden om plaatsing voor de play-offs. Het eerste elftal van Ajax speelt dit weekend niet, dus wellicht krijgen we te maken met een versterkt Jong Ajax.

Scheidsrechter: Jeroen Sanders. Dat is Fortuna’s favoriete scheidsrechter, dus aan hem zal het vanavond vast niet liggen.

Bekende gezichten bij Jong Ajax? Na het vertrek van Danny Hoesen is er geen oud Fortunees meer in de Amsterdamse rangen.

Laatste overwinning op Jong Ajax in Sittard-Geleen? Dit duel stond nog nooit op de wedstrijdkalender in Sittard-Geleen.

Opstelling: Kaya; Turan, Dreesen, Janssen, Linssen; Voorn, De Boer, Vlug, Briels; N’Koyi en Nepomuceno