Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het thuisduel tegen Helmond Sport niet beschikken over Jordie Briels en Aziz Khalouta. De eerste is geschorst door de KNVB; de tweede door Fortuna Sittard. Niemand is geblesseerd.

Ten opzichte van het duel van afgelopen zondag in Maastricht, zal Oliseh dus één wijziging in zijn basisopstellingen moeten maken. We verwachten dat Jorrit Smeets de vervanger wordt van de geschorste Jordie Briels.

In de verdediging hoeft Oliseh geen veranderingen aan te brengen en we vermoeden dat hij dat ook niet doet. Dus Miguel Santos tussen de palen met daarvoor een viermansverdediging: Christopher Braun speelt op de rechtsbackpositie, Ferry de Regt en Perr Schuurs spelen centraal en Marco Ospitalieri speelt op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we Kamen Hadhziev en Jorrit Smeets centraal, met Emrah Başsan en Djibril Dianessy respectievelijk op de rechter en linker flank.

Voorin het duo Gavin Vlijter en Finn Stokkers – een duo dat overigens al vijf duels op rij niet gescoord heeft.

Bekende gezichten bij Helmond Sport? We herkennen Ferhat Kaya, maar hij zal vanwege een blessure vanavond verstek laten gaan.

Laatste overwinning thuis tegen Helmond Sport? 1 Februari 2016. Vorig seizoen werd het 3-0. Lars Hutten, Roel Janssen en Joeri Schroyen maakten de doelpunten.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Helmond Sport? W-W-W-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-V-V-G

Scheidsrechter: De Belg Kevin van Damme leidde eenmaal eerder een duel van Fortuna Sittard. Dat duel wonnen we.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Başsan, Hadzhiev, Smeets, Dianessy; Vlijter en Stokkers.

Supporters: de nieuwe editie van het Fortuna SC magazine is uit. Af te halen in het supportershome.