Trainer Ben van Dael kan vanavond tijdens het uitduel tegen Helmond Sport geen beroep doen op Mailson Lima, die langdurig uit de roulatie is. Voor de rest is iedereen fit en speelgerechtigd, wat dat betreft geen verandering ten opzichte van vorige week.

Na vier nederlagen op rij kondigde Van Dael deze week veranderingen aan in de basisopstelling. Christopher Braun zou – na enkele mindere partijen – op de bank beginnen en wellicht komen er meer wijzigingen. Op de rechtsbackpositie kan Van Dael kiezen voor Demen Roumen, Jordie Briels (die daar in het verleden ook wel eens gespeeld heeft), of wellicht schuift een van de centrale verdedigers op, waardoor er plek vrij komt voor Kamen Hadzhiev centraal achterin. We gokken op het laatste. Dus Leon ter Wielen in doel, met daarvoor een viermansverdediging: Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Luc Mares en Marco Ospitalieri / Stefan Askovski.

Op het middenveld verwachten we de bekende namen: Okan Kurt, Jorrit Smeets en Jordie Briels. In de aanval zal Van Dael zich afvragen wie hij in de spits moet zetten: Aziz Khalouta, Djibril Dianessy of Junior Torunarigha. We gokken (want meer is het niet) dat Van Dael kiest voor de snelheid van Djibril Dianessy. Verdwijnt Khalouta dan naar de bank, of speelt hij als linksbuiten? In het laatste geval start Ospitalieri op de bank en Askovski als linksback. Roald van Hout zal vast op de rechtsbuitenpositie spelen.

Bekende gezichten bij Helmond Sport? Ja, we herkennen Ferhat Kaya.

Laatste overwinning uit bij Helmond Sport? 21 Augustus 2015. Vorig seizoen dus. Lars Hutten en Gökhan Lekesiz velden het vonnis: 0-2.

Laatste vijf competitieduels uit bij Helmond Sport? W-W-G-G-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-V-V-W

Scheidsrechter: Sander van der Eijk zal voor het eerst een wedstrijd van Fortuna fluiten. We wensen hem veel succes.

Opstelling: Ter Wielen; De Regt, Mares, Hadzhiev, Askovski (Ospitalieri); Kurt, Smeets, Briels; Van Hout, Dianessy, Khalouta (Askovski).

Supporters: Busgangers melden zich om 18.00uur bij het Fortuna Stadion; autogangers melden zich tussen 18.00 en 18.15uur bij Sportpark ‘t Anker en dan tussen 18.30uur en 18.45uur bij het AC Restaurant aan de A2 bij Nederweert.