Trainer Ben van Dael kan vanavond over een fitte selectie beschikken, waarvan ook nieuweling Jens van Son deel uitmaakt. Nayib Lagouireh – de laatste nieuwe aanwinst – is nog niet speelgerechtigd. Ferry de Regt keert terug van de strafbank.

In de achterste linie keert De Regt terug in de basis. Hij vormt samen met Roel Janssen het hart van de defensie. Ferhat Kaya verdedigt het doel. Aan de zijkanten Dennis Dengering en Joeri Schroyen.

Op het middenveld keert Luc Mares terug. We vermoeden dat hij samen met Jens van Son de verdedigende taken op het middenveld waarneemt. We vermoeden dat de terugkeer op het middenveld van Mares, Dries Saddiki zijn basisplek kost. Jordie Briels neemt waarschijnlijk zijn plek op het middenveld in. Verder verwachten we Muhammed Mert aan de aftrap. Resteert de vraag: gaat Van Dael met twee spitsen spelen of met een vijfmansmiddenveld? In het eerste geval zal Gökhan Lekesiz Lars Hutten vergezellen voorin; in het tweede geval speelt Youri Loen.

In deze opstelling is geen basisplek weggelegd voor Marco Ospitalieri, terwijl Van Dael hem regelmatig in de basis opstelt. De Limburgse kranten vermoeden dat hij weldegelijk zal spelen – wellicht op de plek van Dennis Dengering als rechtsback.

Bekende gezichten bij Helmond Sport? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Helmond Sport? 16 Januari 2015. Het enige thuisduel dat Fortuna vorig seizoen won werd beslist door een doelpunt van Roel Janssen: 1-0.

Laatste vijf duels thuis tegen Helmond Sport: W-W-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-G-W-G

Scheidsrechter: Karel van den Heuvel stond viermaal aan de aftrap van een uitduel van Fortuna Sittard (drie nederlagen; eenmaal winst); in Sittard-Geleen floot hij nog nooit.

Opstelling: Kaya; Dengering (Ospitalieri?), De Regt, R. Janssen, Schroyen; Van Son, Mares, Briels, Loen (Lekesiz?), Mert; Hutten.