Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen Helmond Sport beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat Raymond Fafiani en Bob Vankan de ziekenboeg hebben verlaten. Van Dael heeft dus zeker op het middenveld ruimere mogelijkheden.

Voor de achterhoede heeft de leegloop van de ziekenboeg geen gevolgen. We verwachten dan ook geen veranderingen achterin. Ferhat Kaya verdedigt dus het doel, met daarvoor een viermanslinie: Dennis DengeringRoel JanssenFerry de RegtJoeri Schroyen.

Op het middenveld zijn de basisplekken van Dries Saddiki en Luc Mares niet langer zeker, nu Fafiani en Loen terug zijn gekeerd. We vermoeden dat Fafiani op de bank begint, maar Loen zou klaar moeten zijn voor 90 minuten. Dat zal waarschijnlijk ten koste gaan van Mares. Jordie Briels en Muhammed Mert zijn de overige middenvelders.

Voorin geen verrassingen: Lars Hutten en Gökhan Lekesiz.

Bekende gezichten bij Helmond Sport? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Helmond Sport? 16 Januari 2015. Het enige thuisduel dat Fortuna vorig seizoen won werd beslist door een doelpunt van Roel Janssen: 1-0.

Laatste vijf duels thuis tegen Helmond Sport: W-W-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-G-V-W

Scheidsrechter: Karel van den Heuvel stond viermaal aan de aftrap van een uitduel van Fortuna Sittard (drie nederlagen; eenmaal winst); in Sittard-Geleen floot hij nog nooit.

Opstelling: Kaya; Dengering, De Regt, R. Janssen, Schroyen; Briels, Loen (Mares), Saddiki, Mert; Lekesiz en Hutten.