Trainer Peter van Vossen kan vanavond bij de hervatting van de competitie in het thuisduel tegen Helmond Sport niet beschikken over Niels Vets, Jordie Briels en Dennis Dengering, vanwege blessures. Van Vossen kiest ervoor om Jeffrey Vlug en Ramon Voorn niet op te stellen. Nieuweling Sem de Wit is beschikbaar.

Achterin moet Van Vossen dus opzoek naar een nieuwe centrale verdediger, als vervanger van Ramon Voorn. Dat kan Sjoerd Linssen zijn, maar ook De Wit kan op die plek uit de voeten. Roel Janssen, Fatih Turan en Kevin Kis zullen de andere verdedigers zijn; Ferhat Kaya staat op doel.

Op het middenveld is Briels dus nog steeds afwezig. Jasper Waalkens zou een logische vervanger kunnen zijn. Verder verwachten we Jordi Baur aan de zijkant, Jordy ter Borgh centraal op het middenveld en Elroy Pappot completteert de middenlinie.

Voorin twee man: Seku Conneh en Bob Vankan.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Het wordt Fortuna’s 30ste ontmoeting met Helmond Sport in Sittard-Geleen. Tot dusverre wonnen we 16 maal; zesmaal eindigde het duel onbeslist. Zevenmaal verloor Fortuna.

Bekende gezichten in Helmond? We herkennen Charles Kazlauskas.

Laatste overwinning thuis tegen Helmond Sport? Vorig seizoen versloegen we de Helmonders met 5-2. Patrick N’Koyi (2x), Aziz Khalouta, Gevaro Nepomuceno maakten de goals. De vijfde treffer kwam van een Helmonder.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Helmond Sport: W-G-V-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-V-V-G-W

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom floot eenmaal eerder een duel van Fortuna (thuis tegen Jong Ajax dit seizoen) en dat duel verloren we.

Opstelling: Kaya; Turan, De Wit, Janssen, Kis; Ter Borgh, Waalkens, Baur, Pappot; Vankan en Conneh.