Trainer Wil Boessen kan vanavond in het uitduel tegen Helmond Sport geen beroep doen op de geschorsten Davy Hodselmans en Yoann de Boer. Niels Vets is gekwetst, terwijl Franco Zennaro en Timothy Dreesen terugkeren van blessureleed, maar wellicht nog niet speelklaar zijn. Ramon Voorn keert terug van een schorsing.

De afwezigheid van De Boer betekent dat Boessen achterin een aanpassing moet maken. Het ligt voor de hand dat Roel Janssen samen met Sjoerd Linssen het hart van de verdediging zal vormen. Aan de zijkanten de vertrouwde gezichten van Jonathan Hendrickx en Kevin Kis. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld zal Voorn centraal spelen waar vorige week Janssen speelde. Jordie Briels is de tweede centrale middenvelder. Aan de zijkanten spelen Gevaro Nepomuceno en Jeffrey Vlug; voorin Patrick N’Koyi en Aziz Khalouta.

Inzet: Fortuna heeft zich door goede resultaten sinds de winterstop in een positie gemanoeuvreerd, waarin het de doelstelling van het behalen van de play-offs kan waarmaken. Het moment is aangebroken waarop de spelers zichzelf kunnen belonen en er is geen beter podium voor die beloning dan tegen een rechtstreekse concurrent.

Scheidsrechter: Rogier Honig stond zevenmaal eerder aan de aftrap bij een duel van Fortuna Sittard. We wonnen er drie; we verloren er vier. Niks speciaals dus. Laten we hopen dat dit niet het eerste gelijkspel onder zijn leiding wordt, want daar heeft niemand wat aan.

Bekende gezichten in Helmond? Charles Kazlauskas is de enige met een Fortuna verleden.

Laatste overwinning in Helmond? 23 oktober 2006. Koen Garritsen maakte het enige doelpunt van de avond, maar dat is dus al acht jaar geleden…..

Opstelling: Kaya; Hendrickx, Janssen, Linssen, Kis; Voorn, Briels, Vlug, Nepomuceno; Khalouta en N’Koyi