Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel tegen Go Ahead Eagles geen beroep doen op Raymond Fafiani, Tim Janssen en Jordy ter Borgh. Fafiani heeft wel de training hervat, maar dit duel komt te vroeg. Janssen is nog niet zo ver, maar heeft ook een maand winterstop om zich klaar te stomen voor de tweede competitiehelft. De reden van Ter Borgh’s afwezigheid is ons onbekend.

Ten opzichte van vorige week betekent dit dat Youri Loen terugkeert van kortstondig blessureleed, maar hij is wellicht niet klaar voor 90 minuten voetbal, dus zal van de bank starten. Dat zal niet gelden voor Roel Janssen die terugkeert van een schorsing en vast in de basis start.

Achterin, verwachten we dan ook één wijziging: Roel Janssen vormt een koppel met Ferry de Regt centraal achterin. Dat gaat ten koste van Luc Mares. Desondanks verwachten we dat hij aan de aftrap verschijnt, maar dan als rechtsback. Dennis Dengering zou dan zijn basisplek verliezen. Verder Ferhat Kaya op doel en Joeri Schroyen als linksback.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen. Jordie Briels en Marco Ospitalieri vormen het centrale blok. Dries Saddiki en Muhammed Mert zorgen voor de aanvallende impulsen op het middenveld.

Voorin het duo Lars Hutten en Gökhan Lekesiz.

Bekende gezichten in Deventer? Ja, Tom Daemen, maar hij mist dit duel vanwege een schorsing.

Laatste overwinning uit bij Go Ahead? In competitieverband moeten we terug naar het seizoen 84/85 (gevolgd door tien nederlagen en vijf gelijke spelen) voor een 0-1 overwinning. De laatste maal dat we de Adelaarshorst juichend verlieten was op 28 november 1995 na een bekeroverwinning na strafschoppen.

Laatste vijf duels uit tegen Go Ahead Eagles: V-V-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-V-W-V-V

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf neemt plek zeven in op de lijst meest favoriete scheidsrechters. Kortom, niet slecht.

Opstelling: Kaya; Mares, De Regt, R. Janssen, Schroyen; Briels, Ospitalieri, Saddiki, Mert; Lekesiz en Hutten.