Vanavond neemt Fortuna Sittard het in de negende speelronde van de Jupiler League (en de laatste van de eerste periode) op tegen FC Volendam. Daar waar Fortuna aan de staart van het klassement bengelt, staat de Noord-Hollanders keurig derde.

Volgens trainer Peter van Vossen is het niet erg dat er zo’n groot verschil zit tussen de prestaties van beide ploegen. Immers, volgens de trainer speelt Fortuna graag tegen dit soort tegenstanders, zijn er zeker kansen en gaat de ploeg er alles aan doen om (laten we daar eens mee beginnen) de eerste competitiegoal in eigen huis te scoren. Maar dat is allerminst een garantie voor een goed resultaat, want de Volendammers wisten deze competitie reeds 17 maal buitenshuis te scoren.

Dat zal dan wel zonder Elroy Pappot moeten gebeuren. De huurling van FC Utrecht heeft last van zijn rug en speelt niet mee. Tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen Jong FC Twente werd Pappot reeds vervangen door Jordy Ter Borgh. Het ligt in de lijn der verwachting dat Van Vossen ook vanavond voor een dergelijke variant zal kiezen.

Voor de rest is iedereen fit, waardoor Fortuna vermoedelijk zal aantreden zoals het dat deed bij het begin van de tweede helft in Enschede. De vermoedelijke opstelling luidt dan als volgt: Ferhat Kaya op doel, met voor zich het centrale verdedigingsduo Janssen-Dengering. Als linksback speelt Kevin Kis en op rechts Fatih Turan.

Op het middenveld spelen centraal kapitein Ramon Voorn, geassisteerd door Ter Borgh. Hangend op rechts zal Jeffrey Vlug spelen. Jasper Waalkens speelt op de linkerflank. Jordie Briels zal spits Donny de Groot ondersteunen.

Aan de zijde van FC Volendam tal van bekende gezichten, maar slechts één met een verleden in Sittard en dat is de trainer, Hans de Koning. Voor de rest geen verbanden tussen het vissersdorp en de Westelijke Mijnstreek.