Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen FC Utrecht (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op de geblesseerden Djibril Dianessy, Áron Dobos en Michael Pinto. Pinto liep een knieblessure op in het duel tegen ADO Den Haag. Daarvan herstelt hij voorspoedig, maar het duel tegen FC Utrecht komt te vroeg. Achter de naam van Kai Heerings staat een vraagteken. Hij verliet de afsluitende training ziek. Daar staat tegenover dat Amadou Ciss wedstrijdfit is en José Bandez hersteld is van de griep: beiden zijn er dus voor het eerst echt bij. Ook José Rodriguez is speelgerechtigd, maar we vermoeden dat hij–vanwege geringe groepstraining—niet in de basis zal starten. Om diezelfde reden zal ook Lazaros Lamprou er vast niet bij zijn.

Dat betekent dat Eijer minimaal één wijziging (Pinto) moet doorvoeren aan de basis die hij in Den Haag de wei instuurde, maar wellicht volgen er meer naar aanleiding van het tegenvallende duel in Den Haag.

We verwachten dat Alexei Koselev start in het doel. We vermoeden dat Clint Essers zijn basisplek als rechtsback kwijtspeelt aan Alessandro Ciranni. Centraal achterin spelen Kai Heerings en aanvoerder Wessel Dammers, tenzij Heerings te ziek is om te spelen. In dat geval speelt daar Essers of Branislav Ninaj. Marco Ospitalieri completteert de verdediging op de linksbackpositie als vervanger van Pinto

Op het middenveld verwachten we Ahmed el Messaoudi, Jorrit Smeets en Mark Diemers. In de voorhoede verwachten we dat André Vidigal een nieuwe kans krijgt als linksbuiten. Aan de andere kant speelt Lisandro Semedo; Andrija Novakovich speelt in de spits.

Oud-Fortunezen bij FC Utrecht? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Utrecht? 21 April 2000. Fortuna verslaat FC Utrecht met 3-0. De doelpunten komen op naam van Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Utrecht: G-V-W-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? V-V-G-..-..

Scheidsrechter Rob Dieperink staat op de dertiende plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Geen plek om over naar huis te schrijven.

Opstelling: Koselev; Ciranni, Heerings, Dammers, Ospitalieri; El Messaoudi, Smeets, Diemers; Semedo, Novakovich en Vidigal.

Supporters: Het Fortuna Supporters Collectief organiseert een BBQ voorafgaande aan de wedstrijd bij het supportershome. Die BBQ begint om 18.00uur en daar ben je dus van harte welkom!