Fortuna beleeft in Utrecht een uiterst moeizame avond. Ondanks een overwicht in balbezit, hoekschoppen en schoten op doel mogen we uiteindelijk blij zijn met een puntje. Lars Hutten schiet in blessuretijd de belangrijke gelijkmaker binnen. Ehh… Nee hoor! De wedstrijd was weliswaar een kopie van die in Waalwijk maar met dien verstande dat Fortuna achteraan de ‘0’ hield en aldus met drie punten in de tas huiswaarts keerde. Nog één keer alles geven…


20 april 2018

Nog één finale

Jong FC Utrecht 0 Fortuna Sittard 1

Doelpuntenmakers: 61. Hutten 0-1.
Opstelling: Özer; Essers, Dammers, Schuurs, Ospitalieri (75. Pinto); Saddiki, Cantwell, Hutten (90. Braun); Semedo (88. Askovski), Stokkers, Vidigal.
Toeschouwers: 2.547
Scheidsrechter: C. Bax.
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

Maandagavond, tegen de klok van tienen. Jong Ajax heeft ons zojuist de koppositie afgesnoept, maar wel promotieconcurrent NEC op afstand gehouden. Het zorgt ervoor dat ik enigszins teleurgesteld naar mijn telefoon tuur. Want Jari Schuurman mist namens de Nijmegenaren in de slotfase nog een reuzekans op de gelijkmaker. Dát was mijn ideale scenario, want de kans op de kampioensschaal is door de winst van de junior Godenzonen danig geslonken.

Maar mijn gemoedstoestand slaat prompt om als betaalzender Fox Pepinho voor haar camera sleept en de oefenmeester uitleg mag geven bij de tweede uitglijder van NEC binnen twaalf dagen op ‘De Toekomst’.

Verslaggever Fox: ‘Tweede keer verloren bij Jong Ajax; wat is vandaag het verhaal?
Pepinho: ‘Nouw, ehm, laten we starten met ehm, normaal liegt het scorebord niet hè, maar vandaag wel een beetje, ehm, ja, in die zin terecht dat hun natuurlijk de kans gewoon afmaken, dus, we glije uit, ehm, en ehm, ehm, en vrij om te schieten en voor de rest heeft Joris weinig te doen gehad, ik denk niks, Delle en, ehm…

Ondertussen lukt het mij niet meer om mijn aandacht bij deze olijke brabbelaar te houden. Te meer ook omdat de weg richting Eredivisie weer helemaal (of nog steeds?) openligt. En toch… Dat een ‘jong elftal’ er met de bloemen vandoor gaat, dat steekt. En dat terwijl ik nooit mijn rug heb gedraaid richting deze ‘talententeams’. Ik ben niet anti-whatever, maar pro-Fortuna.

Met mij komen er steeds meer medestanders. Supporters die jarenlang ten strijde trokken tegen ‘jonge elftallen’ zetten alle scrupules opzij en geven zich op voor de busreis naar de Domstad. Dat dit via een verplichte buscombi plaatsvindt, soit! Driewerf hoera!

Na twee momenten waarop leden en niet-leden in de gelegenheid worden gesteld zich aan te melden voor Fortuna’s laatste uitwedstrijd van het seizoen zorgt de nederlaag van NEC op maandag er dinsdagavond voor dat zich een lange wachtrij vormt voor het supportershome. Uiteindelijk vliegen alle tickets de deur uit en daarmee is het uitvak van Stadion De Galgenwaard vrijdagavond uitverkocht.


Jan van Zanen, Sittard komt eraan!

Twee personen waar ik met enige regelmaat aan terugdenk zijn niet aanwezig. Op 26 oktober 2004 houdt de Supportersvereniging Fortuna Sittard ’92 de statutair verplichte tweede ledenvergadering en ook tijdens deze tweede blijkt (net zoals bij de eerste) dat niemand geïnteresseerd is om een bestuurlijke taak op zich te nemen binnen de huidige supportersvereniging. En daarmee komt een einde aan een supportersvereniging die op 12 mei 1992, bijna 12,5 jaar eerder, werd opgericht.

De nagenoeg enige activiteit die Supportersvereniging Fortuna Sittard ’92 nog organiseert zijn busreizen naar uitwedstrijden. En met het ter ziele gaan van de vereniging stoppen ook deze. Één iemand vindt dit zó zonde dat hij besluit op eigen houtje de busreizen te gaan organiseren. Hoe vaak hebben we niet gebedeld in het kantoor van Rob Poulssen (in de entree de trappen oplopen, naar links en dan de eerste deur links) om toch maar een bus in te leggen?

Het organiseren kost Rob zichtbaar moeite en bezorgt hem ongetwijfeld kopzorgen, maar steeds komen we veilig op de plek van bestemming en even zo veilig weer thuis. Maar Rob krijgt vreselijk nieuws. Hij moet in gevecht gaan met een vreselijke ziekte waarvan hij weet dat hij niet als winnaar uit de bus zal komen.

Op 3 november 2006 overlijdt Rob op 49-jarige leeftijd, waarna redactielid TMD enkele dagen later een ‘in memoriam’ schrijft voor onze website. En dat terwijl het 22 augustus aanstaande ook alweer tien jaar geleden is dat TMD ons is ontvallen. De vraag dringt zich op hoe zeer deze twee personen genoten zouden hebben van het huidige seizoen. Rob maakte altijd al een licht nerveuze indruk; met TMD was waarschijnlijk al maandenlang geen land meer te bezeilen, volledig op van de zenuwen zijnde. Maar hij verkeerde ook in jubelstemming vanaf het moment dat ‘De Overloper’ hem op de ranglijst niet meer kon inhalen.

Maar zelf ook niet helemaal op mijn gemak stap ik in bus 1, die (volgens planning) al om 16.15 uur vertrekt richting Domstad. Het is één van de negen bussen die cluster A vormen. Bus 1 is gevuld met voornamelijk bekende gezichten, waarbij het zwaartepunt zich (letterlijk) halverwege, ter hoogte van de bar, bevindt. Zonde alleen dat de bus (type ‘sjwumbös) hetzelfde bouwjaar heeft als de chauffeur en de helft van de leeftijd van de chauffeur overeenkomt met het aantal centimeters beenruimte.

Vandaag is ook herintreder Patrick ‘Pats’ Dokter weer aanwezig. De afgelopen jaren heeft hij in het Verenigd Koninkrijk shows verzorgd die als ‘ace’ kunnen worden geclassificeerd, maar als het geel/groene bloed begint te stromen is er geen houden meer aan voelt hij zich genoodzaakt weer voet aan de continentale grond te zetten. Er worden verhalen uit het verleden opgedoken en er wordt gezongen over lawines. Wat gaat de tijd toch snel.

Omstreeks 16.30 uur zet cluster A zich in beweging en houdt een uur later ter hoogte van verzorgingsplaats Ooiendonk halt, samen met al die andere bussen uit cluster A. De longen vullen zich met nicotine, blazen worden geleegd en en passant lucht Marcel Mosselman op niet mis te verstane manier zijn hart bij Annette.

Na hooguit 15 minuten volgt het teken om weer aan boord te stappen en vervolgen we onze reis richting Stadion Nieuw Galgenwaard. Vlak voor Utrecht wordt onze cluster opgewacht door enkele ‘Zwaantjes’ en rijden stapvoets de parking van het uitvak op. Vanuit de parking is het nog een stevige wandeling om het stadion te bereiken, maar na Paaszaterdag is geen enkele wandeling meer te ver.

Na het ophangen van spandoeken kan het lange wachten beginnen. Het duurt nog even vooraleer de wedstrijd begint dus tijd genoeg om de Utrechter catering te testen. Qua prijsstelling krijgen we een voorproefje van hetgeen we mogelijk komend seizoen gaan meemaken: twee broodjes Unox en een kleine beker Pepsi Max voor € 10,10. Het smaakt overigens prima, al kunnen we ons onmogelijk vereenzelvigen met A-merken.

Op het veld is het elftal van Claudio Braga en assistent Kevin Hofland bezig aan haar warming up. Het tweetal kiest vandaag logischerwijs weer voor Aykut Özer in doel. Perr Schuurs keert terug vanuit schorsing en vormt samen met Wessel Dammers het centrale verdedigingsduo. Het tweetal wordt op links geflankeerd door Marco Ospitalieri en op rechts door Clint Essers.

Door het wegvallen van Jorrit Smeets wordt Dries Saddiki beloond met een basisplaats. Samen met Lars Hutten en Todd Cantwell bezet hij het middenveld. In de spits speelt Finn Stokkers en hij krijgt Portugese aanvoer van André Vidigal en Lisandro Semedo.

Nadat we hebben genoten van ‘Utereg me stadje’ maken we ons op voor 90 ongetwijfeld bloedstollende minuten.


Let the game begin!

Namens Fortuna trapt Todd Cantwell af en legt terug op Perr Schuurs. Schuurs bedenkt zich niet en slingert de bal ver naar voren om Jong FC Utrecht meteen onder druk te zetten. Het slotlicht van de Jupiler League is geen slecht voetballende ploeg, maar krijgt veel doelpunten tegen en vroeg scoren haalt meteen de druk van de ketel.


Op de hoofdtribune zit een hele kluit enthousiaste jeugdspelers (en Jan!)

Ondertussen heeft Utrecht de bal weggewerkt, maar Clint Essers pikt op en speelt diep op Semedo. Hij passeert moeiteloos zijn tegenstander, zet door, zet ook voor, maar zijn voorzet wordt gemist door Stokkers waarna Hutten een mispeer produceert. Het levert niets op, maar de gedachte is duidelijk: snel scoren!


Lisandro Semedo is baas over bal en tegenstander

In de beginfase ondergaat Jong FC Utrecht de wedstrijd. Fortuna is heer en meester en zit er onder aanvoering van motor Dries Saddiki bovenop. Na een tiental minuten maakt Fortuna nog eens duidelijk dat er ontzettend veel voetbal in de ploeg zit en Utrecht op haar tellen moet passen als Stokkers in het strafschopgebied de bal naar Cantwell speelt die vervolgens een fraaie hakbal aflevert. Omdat niemand attent reageert kan Jong FC Utrecht de bal ontzetten.

Even later glipt Semedo weer langs zijn tegenstander en zet voor tot bij zijn collega flankaanvaller. Vidigal kan de bal geen snelheid meegeven waardoor zijn flauwe voorzet ook kan worden weggetrapt. Achteraan bij Jong FC Utrecht hebben ze moeite om fatsoenlijk op de bouwen; ze komen nooit echt onder de Sittardse druk uit.


Perr Schuurs onderschept de bal en verlegt meteen het spel

Na een kwartier verandert het spelbeeld enigszins. Jong FC Utrecht heeft de eerste minuten doorstaan, geen tegendoelpunt geslikt en dat geeft vertrouwen. Niet dat ze gevaarlijk worden, maar het spel komt meer en meer in evenwicht. En dan kan Fortuna wel dreigen via een scherpe voorzet van Semedo of een afstandsschot van Cantwell; dicht bij een doelpunt komt het niet.

Het lijkt erop dat zich een ‘RKC-scenario’ ontspint, want Fortuna heeft overwicht, controleert de wedstrijd, geeft niks weg, maar moet beducht zijn op de Utrechter counters. Vooral linksbuiten Sylla Sow is erg rap en stelt Clint Essers regelmatig voor problemen.


Clint Essers stopt Sylla Sow af

Maar ook niet vergeten dat Aykut Özer nog altijd in doel staat en een vrije trap van Chris David via de lat over doel ziet verdwijnen en een afstandsschot van Redouan el Yaakoubi klemvast pakt.

Maar na een klein half uur steken de jonge Utrechters hun neus nadrukkelijk aan het venster als ze zich al combinerend een weg van het middenveld tot de aanval banen en Odysseus Velanas in één beweging Schuurs en Ospitalieri van zich afschud.

Vanaf de rand van het strafschopgebied mag de Griek aanleggen, maar hij trapt te wild en te hoog waardoor de bal in de tribune eindigt. Ondanks dat er geen vuiltje aan de lucht is besluiten enkele onverlaten dat een fluitconcert op haar plek is. Als dat dezelfde mensen zijn die bij NEC ‘Vitesse, Vitesse’ en bij Go Ahead ‘Zwolle, Zwolle’ riepen, mogen ze wat mij betreft voortaan thuisblijven.


G.B.J. Hilterman troeft André Vidigal af, maar daarom fluit je deze jonge knaap nog niet uit!

Gelukkig slaat de stemming meteen om en gaat iedereen weer vol achter Fortuna staan, want het is duidelijk dat de ploeg tegen zichzelf, de tussenstanden op de andere velden en tegen de klok aan het voetballen is.

Dao wo ich gebaore bèn,
Wo mien auwesjhoes nog sjteit,
De taal die ich toch zoo goud kèn,
Wo ich hauw mien leif en leid…

Dat is mie Zitterd, Zitterd allein,
Dao geit niks baove, so is ter mer ein,
Dat is mie Zitterd, Zitterd allein,
Dao geit niks baove, so is der mèr ein…

Zo wordt wekelijks de in 1955 overleden troubadour Jo Erens herdacht.


Sierra, sierra Fortuna… O-ho, sierra, sierra Fortuna…

Ondertussen heeft Jong FC Utrecht al enkele mogelijkheden gehad om Özer serieus te testen, maar komt na ruim een half uur wel erg dichtbij. De rechtsback schudt Vidigal van zich af en zet voor voordat ‘Ospi’ kan ingrijpen. Spits Mohamed Mallahi kruipt voor Perr Schuurs en tikt de bal tegen de uitgekomen Özer aan. Die lost de bal waardoor Mallahi in de rebound alsnog kan proberen zijn ploeg op voorsprong te brengen. Maar hij is al zo ver doorgegleden dat hij wel nog bij de bal kan, maar trapt de bal over de achterlijn.


Finn Stokkers speelt een hele moeizame wedstrijd

De temperatuur in Stadion Nieuw Galgenwaard is nog altijd behoorlijk hoog waardoor ik genoodzaakt ben om nogmaals iets te drinken te gaan bestellen. Ik klauter over een paar rijen stoeltjes en glip langs enkele Dirty Old Bastards waarna in terechtkom in de sauna waarin het cateringpunt van FC Utrecht is gehuisvest. Wat is het hier warm!

De rij is behoorlijk lang, maar lost zich ook wel weer snel op als enkele supporters erachter komen dat je alleen kunt pinnen. Eenmaal aan de beurt koopt Nordy de wachtrij af door mij een bekertje cola te schenken. Waardoor ik mij moreel verplicht voel hem hiervoor te bedanken en van dit feit melding te maken. Zoals ik ook ooit de moeder van Alain Dircks enorm verraste door hoog op te geven over de stuurmanskunsten van zoonlief. Nationale complimentendag vond weliswaar al op 1 maart plaats, maar op een dag als vandaag kleuren we een keer buiten de lijntjes.

Een tiental minuten later sta ik weer op mijn plek en hoor van de mensen om me heen dat ik amper iets heb gemist. Sterker nog, ik kom juist op tijd om getuige te zijn van de grootste Fortuna-kansen tot dusver!

Stokkers verdedigt goed mee, tikt de bal weg van de voet van een Utrechter verdediger waarna Dries Saddiki in balbezit komt. Hij passt meteen diep, maar raakt de hak van Hutten. Die loopt door en komt alsnog in balbezit en zet Semedo vrij voor de doelman. De hoek is lastig, waardoor Semedo ervoor kiest om Vidigal aan te spelen. Die duikt aan de tweede paal op, maar trapt de bal naast, hoog en in ieder geval niet ín het doel. De ontzetting is het uitvak is levensgroot, maar gedane zaken nemen geen keer.


‘Lucas’ herinnert aan de tijd dat FC Utrecht en Fortuna elkaar in de Eredivisie bekampten

Vlak voor rust krijgt toont Ospitalieri iets van zijn Italiaanse onverzettelijkheid als hij de bal herovert en inlevert bij Hutten. Die zet een combinatie op met Cantwell, maar die tikt de bal naar Semedo. Niet veel later produceert de Lissabonner een voorzet die halfslachtig wordt weggekopt. In de herkansing lepelt hij de bal binnenkant voet tot bij Vidigal, maar diens kopbal verdwijnt net over het doel van keeper Nick Marsman. En dan houdt scheidsrechter Christiaan Bax het voor gezien en mogen we gaan rusten.

De rust is een prima gelegenheid om bij te komen van alles. Dat geldt voor de spelers, maar zeker ook voor de supporters. De eerste helft heeft veel gevergd. Van de stem, maar ook van het gestel, want de concurrenten voor promotie, Jong Ajax en NEC, staan beiden ook op een gelijkspel.

Na een klein kwartier komen de Sittardenaren alweer het veld op, terwijl Jong FC Utrecht nog in de kleedkamer zit. De tweede helft zal Fortuna in ieder geval een hoger tempo moeten ontwikkelen en veel secuurder moeten zijn in de passing, want de eerste helft scoorde Fortuna op beide punten een onvoldoende.

Het begin is alweer goed. Fortuna neemt het initiatief en staat op de middenlijn te verdedigen. Jong FC Utrecht wordt op eigen helft opgesloten en een goal zou wenselijk zijn. Semedo heeft ondertussen van kant gewisseld met Vidigal en wordt prompt diep gestuurd door Cantwell. Zijn pass is echter te hard, waardoor doelman Marsman mag gaan uittrappen.

Het tempo is nog altijd te laag om de Utrechters écht te verontrusten. Daar kan ook Ospitalieri weinig aan veranderen. Diens voorzet is prima, maar André Vidigal laat zich te makkelijk wegzetten. Het is duidelijk dat Vidigal aan een mindere periode bezig is, maar laten we niet vergeten dat dit zijn eerste volledige seizoen bij de profs is, hij zeven keer met Portugal U20 door heel Europa is gereisd en dus ook nog maar 19 jaar is!

Na een uur spelen springen her en der telefoons aan als blijkt dat NEC op een 1-0 voorsprong is gekomen. Dat zullen de spelers ook wel doorkrijgen en zal ongetwijfeld ervoor zorgen dat de nervositeit nog wat stijgt. Dan is er maar eigenlijk één antwoord mogelijk: zelf scoren.

Als Semedo de bal van Schuurs ontvangt ziet hij in zijn ooghoeken Finn Stokkers al vrijstaan. Stokkers neemt de bal aan, ziet niet direct een afspeelmogelijkheid en rest maar één optie: afspelen naar de zijkant. Daar staat niet Vidigal, maar Hutten. Hij neemt aan, begint zijn dribbel en slaat linksaf. Meteen daarna slaat hij rechtsaf en manoeuvreert zich zo oog in oog met doelman Marsman. Tussen twee verdedigers in staande mikt hij de bal in de verre hoek en zijn schot treft doel: 0-1.


Lars Hutten heeft Fortuna op voorsprong getrapt!

Hutten rent vanuit de doelmond richting uitvak en maakt ons deelgenoot van zijn vreugde. Of andersom. Want een combinatie van opluchting en blijdschap maakt zich meester van de 1.200 meegereisde supporters in de hoek van de Galgenwaard welke zich uit in een hekgolf aan bier.


Interactie tussen spelers en fans

Door deze voorsprong ziet de stand er meteen weer heel anders uit. En omdat de afstand tussen Utrecht en de hoofdstad nauwelijks 40 kilometer is, wordt een poging gedaan Ajax van onze voorsprong in kennis te stellen.

Wij staan bovenaan,
En wij staan bovenaan…

Wij staan bovenaan,
En wij staan bovenaan…

Wij staan bovenaan,
En wij staan bovenaan…

Meteen lijkt Fortuna bevrijdt te zijn van alle zenuwen, want het neemt meteen de wedstrijd stevig in handen. Schuurs komt weer voor zijn man, Essers bemoeit zich met de aanval en Dammers zit bovenop zijn tegenstander. Het zorgt ervoor dat de ruimtes kleiner worden, Utrecht nauwelijks nog aan voetballen toekomt en het voor het middenveld zaak is de spitsen meer en meer aan het werk te zetten. Een tweede doelpunt maakt aan alle onzekerheid een einde.


Wessel Dammers straalt weer één en al maturiteit uit

Toch blijft het opletten, want één fout achteraan is dodelijk. Hoe dichter de wedstrijd naar het einde kabbelt, des te meer Fortuna probeert vooral maar de 0-1 in stand te houden. Haast is niet meer geboden en zolang achteraan de rijen gesloten blijven is er niks aan de hand.


Vele aanvallen beginnen bij Todd Cantwell 

Zo richting de 75e minuut is Ospitalieri leeggespeeld en komt Michael Pinto in het veld om de Italo-Belg te vervangen. Pinto zit vol energie en verstaat zich prima met Semedo.

Bij Pinto’s eerste loopactie raast hij over de rechtsback en krijgt de bal in zijn loop meegespeeld van Semedo. Hij ziet dat Stokkers inloopt en geeft de bal strak voor doel. Marsman erkent het gevaar en loopt uit zijn doel, maar ook Stokkers en de bal komen eraan. Uiteindelijk komen ze alledrie met elkaar in botsing, al resulteert het niet in een doelpunt.


Finn Stokkers komt een teenlengte tekort. Het blijft 0-1…

Terwijl de andere tussenstanden doorsijpelen (NEC neemt een 2-0 voorsprong; Jong Ajax neemt een 1-2 voorsprong) wordt iedereen duidelijk dat deze speeldag (mits alles blijft zoals het is) weinig gebeurt. We komen alleen één stapje dichterbij de allesbeslissende laatste speeldag.

Maar de wedstrijd is nog niet voorbij, want Vidigal trekt zich nog een keer op gang. Hij rent naar het centrum met de bal aan zijn voet en speelt Hutten in. Die verplaatst de bal naar de flank en sprint zelf naar de doelmond. Ondertussen geeft Stokkers de voorzet en hoopt Hutten zijn tweede van de avond te kunnen maken. Maar de bal wordt zowat van de lijn getrapt door een verdediger van Jong FC Utrecht.

Als laatste wapen wisselt Claudio Braga Semedo voor Stefan Askovski, maar verder dan een dribbel en een schot dat naast het doel belandt komt de Macedoniër niet meer.

Na 90 + 3 minuten blaast de goed leidende Christiaan Bax de wedstrijd af. Fortuna wint, net als de twee concurrenten. En dus verandert er hoegezegd niks aan de ranglijst. Volgende week zaterdag zal de thuiswedstrijd tegen Jong PSV een ware apotheose vormen op een geweldig seizoen dat dan hopelijk ook ten einde is. Wie zit er immers nog te wachten op een dubbele ontmoeting met pakweg De Graafschap?

Ondertussen hebben de spelers de handen van de jonge Utrechters geschud en wandelen richting uitvak, onder auspiciën van onze persvoorlichter.


Christopher Braun zet Lars Hutten af bij het uitvak

Als iedereen zijn plekje heeft ingenomen wordt de ene na de andere evergreen uit de kast gehaald en door iedereen luidkeels meegezongen. Ook alle Fortuna-supporters en de Fortuna Academy die op de hoofdtribune zitten doen vrolijk mee en worden hierbij door niemand gestoord. Echt geweldig!


Hier krijgt niemand genoeg van

Terwijl de spelers zich in de kleedkamer gaan opfrissen blijven de geblesseerden Djibril Dianessy en Jorrit Smeets nog even doorfeesten bij het uitvak waarbij Smeets zijn voormalige werkgever flink op de korrel neemt.

Jorrit Smeets en Djibril Dianessy gooien de deur richting Parkstad (terecht) in het slot

Om ons heen gaat plotseling overal het licht uit, hetgeen een feeëriek aanblik geeft. Maar dat heeft niemand echt in de gaten, want de festiviteiten gaan gewoon door!


Stadion Nieuw Galgenwaard by night

Na enige tijd zoekt iedereen dik tevreden de bus weer op en zwiert de grote poort open. Terwijl Annette ons uitlegt dat er tijdens de terugreis niet meer wordt gestopt neem ik twee boterhammen tot me. Even bijkomen van alle hectiek in het uitvak.

Tijdens een rustig moment bestelt Jiri alvast een taxi. Dat het bestellen hiervan in vier etappes plaatsvindt zal het desbetreffende taxibedrijf hem vast en zeker vergeven, wetende wat we vanavond hebben meegemaakt.

Na een uur of twee verlaat de bus bij Born de autostrade waarbij hij aan de binnenkant wordt uitgeremd door de spelersbus. De spelersbus neemt richting ‘Op de Vos’ een flinke voorsprong, maar is uiteindelijk maar enkele minuten voor ons bij het stadion. Iedereen is dan opvallend rustig, enkele vuurpijlen uitgezonderd. De spelers stappen in hun auto’s en wij ook. Terug naar huis en een paar uren slaap nemen.

Volgende week vindt de climax van een sensationeel seizoen plaats als Jong PSV op bezoek komt. Fortuna doet nog voor alles mee. Kampioen worden is mogelijk, maar dan hebben we hulp nodig van MVV. Die hebben ons in het verleden als eens ontzettend goed geholpen, dus waarom nu niet? Aan de andere kant, hoe zou het voor ze zijn om een seizoen geen derby te spelen? Niet dat ik me er druk over maak overigens.

Maar ook de vierde periodetitel kan Fortuna nog winnen. En als we die winnen, dan zitten we zeer waarschijnlijk in de Eredivisie. Ik durf er nog niet te veel aan te denken…

Rest mij nog een dankwoord richting FC Utrecht voor de hartelijke ontvangst. Er zaten 1.200 fans in het uitvak en nog enkele honderden op de hoofdtribune die allemaal een onvergetelijke avond beleefden. En dat allemaal zonder noemenswaardige problemen.

Verder nog een woord van dank richting buscomité van Fortuna SC. Het is een behoorlijke heksentoer geweest om iedereen richting Utrecht vervoerd te krijgen, iets waar bijna niemand bij stilstaat. Het is zó vanzelfsprekend dat de bus op tijd klaarstaat, dat er drank aan boord is, iedereen de gelegenheid wordt geboden tussendoor te roken en dat er (in sommige bussen) mooie prijzen zijn te winnen door aan een loterij mee te doen.

COYS,

Michel Hennen