Na een woelige week, waarin veel gezegd en geschreven is, is de vrijdag aangebroken. Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Marco Ospitalieri en Kai Heerings. Verder hebben ook Miguel Santos, Wessel Dammers en Jorrit Smeets een of meerdere trainingen overgeslagen deze week, maar zij zijn wel speelklaar voor vanavond.

Als Oliseh met dezelfde elf spelers wil starten die hij in Dordrecht het vertrouwen gaf, dan kan dat. We verwachten echter één of twee wijzigingen. Achterin, verwachten we Santos op doel, met daarvoor een viermanslinie van rechts naar links: Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers en Michael Pinto. De laatste vervangt Clint Essers op de linksbackpositie.

Op het middenveld geen veranderingen. De drie basisplekken zijn voor Jorrit Smeets, Dries Saddiki en Djibril Dianessy.

Op de rechterflank verwachten we Lisandro Semedo; in de spits Finn Stokkers en op de linkerflank gaat het zoals gebruikelijk tussen André Vidigal en Stefan Askovski. We houden het op de laatste.

Bekende gezichten bij FC Emmen? Ja, we herkennen Youri Loen.

Laatste overwinning thuis tegen FC Emmen? 8 November 2013. Gevaro Nepomuceno en Lars Gulpen zorgen in het slotkwartier voor een 2-0 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Emmen: G-G-V-W-W.

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? V-W-W-W-W

Scheidsrechter Allard Lindhout staat op plek negentien in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Geen vriend van Fortuna Sittard.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Pinto; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski (Vidigal?).

Supporters: Fortuna Sittard organiseert vanavond een collecte ter bekostiging van de behandeling van de zevenjarige Timothy Witpeerd, die ernstig ziek is. Zie je de collectebus vanavond, overweeg dan een bijdrage te geven, zodat die jongen geholpen kan worden.