Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het uitduel in Emmen tegen de plaatstelijke FC niet beschikken over de geblesseerde Gavin Vlijter. Perr Schuurs en André Vidigal keren terug van interlandverplichtingen. Ufukcan Engin is inmiddels speelgerechtigd.

Dat betekent dat Schuurs terugkeert in de achterhoede, wat vast ten koste gaat van de basisplek van Clint Essers. Verder verwachten we achterin geen wijzigingen. Dus Miguel Santos onder de lat. Christopher Braun rechtsback. Schuurs en Wessel Dammers centraal; Marco Ospitalieri op de linksbackpositie.

Op het middenveld heeft Oliseh met de terugkeer van Vidigal meer keuze. We vermoeden echter dat Vidigal net op het verkeerde moment met Portugal op pad was, want Stefan Askovski zal vast een nieuwe kans krijgen aan de linkerkant. Aan de rechterkant verwachten we Lisandro Semedo. Centraal Dries Saddiki en Jorrit Smeets. Voorin speelt Finn Stokkers met Djibril Dianessy erachter.

Bekende gezichten bij FC Emmen? Youri Loen heeft een geel/groen-verleden; verder niemand.

Laatste overwinning uit bij FC Emmen? 24 Februari 2017. Vorig seizoen pakte Fortuna drie punten in Emmen. Schuurs en tweemaal Stokkers zorgden voor de doelpunten in een 2-3 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Emmen: W-W-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-…-…

Scheidsrechter Christiaan Mulder staat achttiende in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter‘. Niks om trots op te zijn.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: Er is een verplichte buscombi van kracht. De kassa’s aan het uitvak blijven dus gesloten. De supportersbus vertrekt om 15.30 uur vanaf de voorzijde van het Fortuna Sittard Stadion.