Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in het thuisduel tegen FC Den Bosch geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Djibril Dianessy. Ook Perr Schuurs doet niet mee; hij is niet-speelgerechtigd vanwege zijn vijfde gele kaart afgelopen maandag in Waalwijk.

Braga moet in de verdediging dus Schuurs vervangen. Tijdens de laatste interlandperiode—toen Schuurs ook afwezig was—koos Braga voor Kai Heerings als centrale verdediger. We verwachten dat Braga opnieuw voor Heerings zal kiezen. Verder verwachten we ook dat Clint Essers zal terugkeren als rechtsback op de plek van Christopher Braun. Verder achterin: Aykut Özer in het doel; Wessel Dammers centraal naast Heerings en Michael Pinto op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we een wijziging. We vermoeden dat Todd Cantwell in de basis zal starten. Verder aanvoerder Jorrit Smeets en Lars Hutten.

In de voorhoede verwachten we Lisandro Semedo aan de rechter kant; Finn Stokkers centraal en André Vidigal aan de linker kant.

Bekende gezichten bij FC Den Bosch? Op het veld herkennen we Muhammed Mert en Jens van Son; ernaast trainer Wil Boessen. Van Son is overigens voor de rest van het seizoen uitgeschakeld vanwege een enkelblessure; hem zien we dus vanavond niet op het veld.

Laatste overwinning thuis tegen FC Den Bosch? 11 December 2009. Acht seizoenen geleden won Fortuna voor het laatst thuis van FC Den Bosch. Destijds scoorde Anthony di Lallo de enige treffer van de avond in de slotminuut.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Den Bosch: V-G-G-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? G-W-W-W-W

Scheidsrechter Siemen Mulder staat op plek acht in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’. Bovenkant middenmoot.

Opstelling: Özer; Essers, Heerings, Dammers, Pinto; Smeets, Cantwell, Hutten; Semedo, Stokkers en Vidigal.

Supporters: Sfeergroep Tifosi Giallo Verder (TGV) houdt vanavond een collecte in het stadion. De opbrengst gaat naar nieuwe sfeerprojecten in het komende seizoen.