Uit ons wekelijks gesprek met Hans de Koning is gebleken dat Hans de volgende basiself de wei instuurt: Baart, Geerinckx, Akerboom, Paul Janssen, Steegs, Joos van Barneveld, Cagnazzo, El Gaaouiri, Daemen, Joosten en Prince.
Er is ditmaal echter één restrictie: Gezien het belang van Fortuna en de de populariteit (kuch kuch!) van deze site in den lande, vond Hans (en wij uiteraard ook) het niet verstandig om de spelvariant uit de doeken te doen. De enige verandering in vergelijking met de basis van de laatste weken is Daemen erin en Tychon op de bank. Roeland Geraerts en Sten Dreezen maken hun rentree in de selectie, Davy Bertjens is geveld door een schouderblessure.
De bij FC Utrecht gelouterde De Graafschaptrainer Frans Adelaar mag derhalve gaan puzzelen. Dat neemt niet weg dat De Graafschap de torenhoge favoriet blijft, getuige het etiket van gedoodverfde kampioen dat sinds de competitiestart op de club kleeft. Tja, daar kunnen wij weinig tegenoverstellen, getuige de lofuitingen van de regionale media, zoals “zielig, kansarm en gebrek aan kwaliteit”, die Fortuna dit seizoen kreeg toebedeeld. We zijn in ieder geval benieuwd naar welke vorm van inventiviteit de dienstdoende sportredactie van Mediacombinatie Limburg aan de dag zal leggen in de sportkaternen van DDL en LD. Waarschijnlijk een foto van de geheel lege Zuidtribune, dat scheelt immers weer 4 mensen……..
Is er verder nog nieuws? Ja, De Graafschap zal in ieder geval aantreden zonder de oud-Fortunees Edwin Hermans die een schorsing uitzit. Goed getimed derhalve, Edwin.
Over Chales Kazlauskas wilde King Hans wel wat kwijt: “Ik heb hem zien spelen bij Jong NEC. Het is een fysiek sterke jongen die bovendien beschikt over een goede mentaliteit en vooral erg sportmindend is. Typisch Amerikaans. Ik ben in ieder geval benieuwd naar wat hij zal brengen.”
De redactie van Fortuna Online wenst onze Fortunezen morgen veel succes en we hopen bovendien dat Hans de Koning evenals in Veendam het geluk aan zijn zijde mag hebben. “Noa veure Fortuna!”