Tijdens ons wekelijks praatje met trainer Hans de Koning, deelde Hans ons mede dat de volgende 11 namen morgen de basis zullen vormen: Baart; Geerinckx, Akerboom, Paul Janssen, Steegs, Joosten, Joos van Barneveld, Cagnazzo, Daemen, El Gaaouiri en Prince. Er is echter 1 maar: Gezien het belang van Fortuna en ook de populariteit van onze site in den lande (Kuch kuch), leek het Hans de Koning dan ook niet verstandig om op deze plaats ook de spelvariant uit de doeken te doen. Waarvoor natuurlijk ons begrip. Er is dus 1 verschil met de basiself van de laatste 2 wedstrijden: Daemen begint, Tychon verhuist naar de bank. Nog meer nieuws? Jazeker! Roeland Geraerts maakt zijn rentree in de selectie, evenals Sten Dreezen die de geblesseerde Davy Bertjens als 2e doelman vervangt. Het is verder duidelijk dat Fortuna het duel zeer zeker serieus neemt. Dat nemt echter niet weg dat De Graafschap als torenhoge favoriet aan het duel zal beginnen, de Superboeren waren immers bij aanvang van het seizoen dé gedoodverfde kampioen. Bovendien loopt er een spits (Ten Heuvel)rond met nogal wat ervaring in Engeland en een trainer (Adelaar) die van een club als FC Utrecht een mooie subtopper maakte. Tsja, daar kunnen wij als in mediabegrippen opgetekend zielig, kansarm en weinig kwaliteitrijk clubje niet gek veel tegenoverstellen. Maar we leven nog altijd in Nederland, alwaar de haas geen bedreigde diersoort is en de koe hem dus nog altijd kan vangen. Oud-Fortunees Edwin Hermans speelt zeker niet mee bij De Graafschap, aangezien hij een schorsing uitzit. Dat voor de wedstrijd van morgen. “Noa veure Fortuna!”, zouden wij zeggen.
Over Charles Kazlauskas wilde King Hans wel nog wat kwijt: “Ik hem zien spelen met Jong NEC. Het is een grote en fysiek sterke jongen, die erg sportmindend is en over een goede mentaliteit beschikt. Typisch Amerikaanse sportbeleving.Ik ben in ieder geval benieuwd wat hij zal brengen.”
Tot slot: Zou de dienstdoende sportredactie van Mediacombinatie Limburg in de zaterdagedities van DDL en LD uit pure frustatie een foto laten plaatsen van de geheel lege Zuidtribune? Dat scheelt weer 4 mensen………