Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het thuisduel tegen NAC Breda niet beschikken over de geblesseerden Mailson Lima en Jorrit Smeets en de door Fortuna geschorste Aziz Khalouta en de door de KNVB geschorste Marco Ospitalieri. Daar staat de terugkeer van Emrah Başsan (was geblesseerd), Ferry de Regt (terug van vaderschapsverlof) en Kamen Hadzhiev (terug van een schorsing) tegenover. We vermoeden dat alle drie in de basisopstelling zullen staan.

In de achterste linie zal De Regt centraal terugkeren naast Perr Schuurs. Christopher Braun verhuist naar zijn vertrouwde rechtsbackpositie, waardoor Dries Saddiki naar de bank verhuist. Op de linksbackpositie moet Oliseh puzzelen. Na het vertrek van Stefan Askovski (en eerder Randy Onuoha) heeft Fortuna geen logische vervanger voor Marco Ospitalieri. Hij kan op die positie Kamen Hadzhiev of Emir Dautovic uitspelen. We vermoeden Hadzhiev.

Op het middenveld zou het bovenstaande volgende opnieuw Hadzhiev ontbreken. Oliseh kan dus vasthouden aan het duo Jordie Briels en Vitor Saba. Alternatieven zijn Luc Mares en Emir Dautovic. Aan de zijkanten verwachten we Başsan (rechts) en Djibril Dianessy (links) aan de aftrap.

In voorhoede kan Oliseh vasthouden aan Finn Stokkers en Gavin Vlijter. Sjoerd Ars is het alternatief.

Bekende gezichten bij De Graafschap? Niemand.

Laatste overwinning thuis tegen De Graafschap? 2 Augustus 2013. Aziz Khalouta breekt de ban in de tweede helft en met een eigen doelpunt zorgt Vlatko Lazic voor de eindstand: 2-0.

Laatste vijf (reguliere) competitieduels thuis tegen De Graafschap? G-W-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-G-W-W

Scheidsrechter: Allard Lindhout bivakkeert op plek 22 in de lijst ‘Fortuna’s meest favoriete scheidsrechter’. Na Dennis Higler (VVV uit) en Serdal Gözübüyük (NAC thuis) opnieuw een scheidsrechter van wie wij statistisch gezien narigheid kunnen verwachten.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, De Regt, Schuurs, Hadzhiev; Başsan, Briels, Saba, Dianessy; Vlijter en Stokkers.