Trainer Ben van Dael kan vanavond tijdens het uitduel tegen De Graafschap geen beroep doen op Mailson Lima, Emir Dautovic en nu ook Roald van Hout. Van Hout viel in het duel tegen RKC Waalwijk uit met een knieblessure. Daar ondervindt hij nog te veel last van. Dautovic was herstellende van een liesblessure, maar heeft een terugslag gekregen en is er dus vanavond ook niet bij.

Voor het eerst dit seizoen verloor Fortuna twee competitieduels op rij en over het vertoonde spel zal Van Dael evenmin tevreden zijn. We verwachten op De Vijverberg niet alleen andere namen, maar ook een andere formatie: 4-4-2.

Leon ter Wielen verdedigt het doel, Christopher Braun en Stefan Askovski spelen respectievelijk op de rechts- en linksbackpositie. Centraal: Ferry de Regt en Luc Mares.

Op het middenveld vermoeden we dat Kamen Hadzhiev op de bank begint. Op zijn plek speelt Perr Schuurs. Schuurs wordt dan de verdedigende middenvelder, die bij druk van De Graafschap de verdediging zal versterken. Verder op het middenveld Okan Kurt, Jordie Briels en wellicht ook een basisplek voor Jorrit Smeets, die profiteert van de afwezigheid van Van Hout.

In de voorhoede verwachten we Djibril Dianessy (in plaats van Junior Torunarigha) en Aziz Khalouta (of wellicht Frank Wiafe?).

Bekende gezichten bij De Graafschap? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij De Graafschap? 1 Februari 2014. Een treffer van Khalouta was voldoende voor de drie punten.

Laatste vijf competitieduels uit tegen De Graafschap? V-W-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-W-G-V

Scheidsrechter: Jeroen Manschot vinden we terug op plek vijftien (van de 23) in de rangschikking ‘meest favoriete scheidsrechter’. Niet al te best dus.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Askovski; Schuurs, Kurt, Smeets, Briels; Dianessy en Khalouta (Wiafe?).

Supporters: busgangers moeten zich melden om 16.30uur bij het Fortuna Sittard stadion; automobilisten kunnen zich vanaf 19.00uur melden bij Stadion de Vijverberg met omwisselbiljetten.