Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen De Graafschap geen beroep doen op Niels Vets, Elroy Pappot en Roel Janssen. De eerste twee staan al langer buitenspel; Janssen liep deze week op de training tegen een lichte blessure op en is er hopelijk volgende week in Maastricht weer bij.

We gaan er vanuit dat Van Vossen de spelers die twee weken geleden in Waalwijk van RKC wonnen een nieuwe kans geeft om zich te bewijzen. Dat betekent dat de ervaren spelers (Jasper Waalkens, Jeffrey Vlug en Donny de Groot) opnieuw vanaf de bank moeten toekijken.

Achterin zal Van Vossen hoe dan ook een wijziging moeten doorvoeren, vanwege de afwezigheid van Janssen. Het ligt voor de hand dat Sjoerd Linssen die plek centraal in de verdediging overneemt, ware het niet dat ook hij niet helemaal okselfris is. Kan hij ook niet spelen, dan kiest Van Vossen wellicht voor Andrew Marveggio of hij gaat schuiven op het middenveld (Jordy ter Borgh een linie terug). Ramon Voorn is de andere centrale verdediger. Fatih Turan speelt op rechts; Kevin Kis op de linksbackpositie. Ferhat Kaya staat tussen de palen.

Op het middenveld geen wijzigingen. Ter Borgh en Jordie Briels centraal; Jordi Baur en Tomas Overhof aan de zijkanten. Voorin Seku Conneh en Bob Vankan.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Het is het 25ste competitieduel tussen Fortuna Sittard (en FSC) en De Graafschap in Sittard-Geleen. De balans is tot dusverre in evenwicht: 8 winstpartijen, 8 verliespartijen en 8 gelijke spelen. Doelcijfers: 20-20.

Bekende gezichten in Doetinchem? Edwin Linssen speelt nog steeds in Doetinchem.

Laatste overwinning thuis tegen De Graafschap? Vorig seizoen werd het 2-0 voor Fortuna, via treffers van Aziz Khalouta en Vlatko Lazic (eigen doelpunt).

Laatste vijf competitieduels thuis tegen De Graafschap: W-W-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-V-G-V

Scheidsrechter: Erwin Blank stond tweemaal eerder aan de aftrap bij Fortuna. Het leverde ons een overwinning en een nederlaag op.

Opstelling: Kaya; Turan, Voorn, Linssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Baur, Overhof; Vankan en Conneh.