Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in het uitduel tegen Almere City FC geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Todd Cantwell. Ook Lazar Kojic is er niet bij, want hij is nog niet teruggekeerd van zijn interlandavontuur in Roemenië. Dat betekent dat ten opzichte van vorige week Miguel Santos (was verkouden), Djibril Dianessy (was geschorst) en Perr Schuurs en André Vidigal (waren op pad met Nederland O19 en Portugal O20 respectievelijk) opnieuw inzetbaar zijn.

Dat betekent dat Braga weer wat te kiezen heeft. In de verdediging verwachten we de terugkeer van aanvoerder Schuurs ten koste van Kai Heerings. Ook verwachten we dat Marco Ospitalieri voldoende hersteld is van zijn hamstringblessure om in de basis te starten. Dat zou dan ten koste gaan van Michael Pinto. Verder verdedigt Aykut Özer het doel; Clint Essers de rechter flank en Wessel Dammers samen met Schuurs het centrum van de verdediging.

Op het middenveld kan Braga vasthouden aan het trio Dries Saddiki, Jorrit Smeets en Lars Hutten. We vermoeden dat hij dat ook doet. In de aanval moet Braga kiezen tussen Stefan Askovski en Djibril Dianessy op de linker flank. We gokken op Askovski. Verder Lisandro Semedo en Finn Stokkers.

Bekende gezichten bij Almere City? Ja, we herkennen assistent Marco Heering.

Laatste overwinning uit bij Almere City? 28 Augustus 2015. Joeri Schroyen in de openingsfase en Muhammed Mert en Lars Hutten in de slotfase, zorgen voor een afgetekende 0-3 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Almere City: V-W-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-G-W-W

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof staat op plek 24 in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’. Veel dieper kun je niet zinken op die lijst….

Opstelling: Özer; Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki, Smeets, Hutten; Semedo, Stokkers en Askovski (Dianessy?).

Supporters: Fortuna wordt in Almere ondersteund door een uitverkocht uitvak (350 supporters). Busreizigers melden zich om 16.30uur bij het supportershome. Autoreizigers kunnen naar Almere rijden zonder omwisselgedoe.