Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het thuisduel tegen Almere City niet beschikken over de geblesseerde Gavin Vlijter, de vanwege interlandverplichtingen afwezige Perr Schuurs en André Vidigal en de wellicht nog steeds niet speelgerechtigde Ufukcan Engin.

Dat betekent dat Oliseh achterin een vervanger moet aanwijzen voor Schuurs. Hij kan kiezen tussen Kai Heerings en Clint Essers. We vermoeden dat Essers de voorkeur krijgt. Schuurs’ aanvoerdersband verhuist naar de bovenarm van rechtsback Christopher Braun. Verder verwachten we geen wijzigingen achterin. Dus Miguel Santos in het doel; Wessel Dammers centraal in de verdediging; Marco Ospitalieri is de linksback.

Op het middenveld moet Oliseh Vlijter vervangen. Vidigal en Engin zouden een opties zijn geweest, ware het niet dat beiden ook niet beschikbaar zijn. We vermoeden dat Oliseh Djibril Dianessy naar het centrum haalt, waardoor er een plek vrijkomt voor Stefan Askovski aan de linkerkant. Voor de rest geen wijzigingen op het middenveld. Dus Jorrit Smeets en Dries Saddiki centraal met Dianessy daarvoor.

De aanvalslinie bestaat uit het trio Lisandro Semedo (rechts), Finn Stokkers (centraal) en Askovski (links).

Bekende gezichten bij Almere City? We herkennen alleen assistent-trainer Marco Heering.

Laatste overwinning thuis tegen Almere City? 19 Augustus 2016. Vorig seizoen won Fortuna met 2-1 via treffers van Ferry de Regt en Aziz Khalouta.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Almere City: W-V-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-…-…-…

Scheidsrechter Christiaan Bax is ons in het verleden zelden goed gezind geweest, getuige zijn twintigste plek in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter‘. Geen goed teken.

Opstelling: Santos; Braun, Essers, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.