Voetbal International publiceert deze week een opmerkelijk interview met Hans Verel. Onder de kop “Fortuna heeft mij niet netjes behandeld” doet Verel enkele kritisiche uitspraken over het bestuur. Zo beweert Verel tijdens de onderhandelingen niet volledig geïnformeerd te zijn over de financiële problemen van de club. Zo is hem niks verteld over de ‘bedelactie’ bij de gemeente. “Niet netjes, want ik had het graag willen weten (…) Ze hebben mij een ander verhaal voorgespiegeld dan de werkelijkheid was. Naderhand heb ik mijn onvrede ook wel duidelijk gemaakt. Als ik het had geweten, weet ik niet of ik ja had gezegd”, aldus Verel.

Ook de contractbesprekingen zijn niet vlekkeloos verlopen. Zo beweert Verel, die voor twee jaar getekend heeft, een mondelinge overeenkomst over een driejarig contract te hebben gesloten met Mommers. “Maar een dag later belde hij mij op mijn vakantieadres dat het toch niet doorging (…) Ik wil er niet verder over uitweiden, maar dat was al een slecht begin.”

Wat kunnen we hieruit concluderen? Ten eerste dat Verel wel erg graag als hoofdtrainer aan de slag wil. Hij laat wel erg veel over zijn kant gaan. Ten tweede dat het tussen Verel en Mommers niet helemaal lekker zit. Er zal de komende dagen nog wel een hartig woordje tussen beide heren worden gewisseld.