Op de slotdag van de Eredivisie kopte De Telegraaf dat FC Emmen Fortuna Sittard een aanmoedigingspremie in het vooruitzicht zou hebben gesteld mocht Fortuna met een voor FC Emmen gunstig resultaat terugkeren uit Tilburg. Op basis hiervan kondigde de openbaar aanklager van de KNVB aan een onderzoek in te stellen.

Nu, bijna een week later, seponeert de openbaar aanklager van de KNVB de ‘Zaak Emmen’ en ziet zodoende af van verdere strafvervolging. Onderzoek naar de aanmoedigingspremie heeft duidelijk gemaakt dat spelers van FC Emmen mogelijk contact hebben gezocht met spelers van Fortuna Sittard, maar toen de clubleiding daarvan lucht kreeg, heeft de club haar spelers uitgelegd dat dit verboden is.

Fortuna keerde met een voor FC Emmen ongunstig resultaat terug uit Tilburg (2-1 verlies bij Willem II), waardoor de Drenten zich mochten opmaken voor de nacompetitie. De uitkomst is bekend: na 120 minuten staat er bij het duel tussen FC Emmen en NAC Breda 1-1 op het scorebord waardoor een penaltyserie de scherprechter wordt. FC Emmen mist er twee, NAC Breda slecht één, waardoor de Bredanaars het zondag aanstaande opnemen tegen NEC Nijmegen. De winnaar van het duel promoveert naar de Eredivisie.

Bron: KNVB