Sinds de degradatie van Fortuna Sittard naar de Jupiler League is de vrijdag onze vaste speeldag geworden. Jammer, want in ons clublied wordt nog altijd de zaterdagavond als speeldag bezongen. Niet getreurd, met de introductie van damesvoetbal bij Fortuna mogen we ook op zaterdag de lichten ontsteken…


Zaterdag als speeldag? Nee, niet voor de heren, maar voor de dames! Het is even wennen. Vooral het tijdstip van 17.00 uur wekt enige bevreemding. Zeker nu de ‘r’ in de maand is gekomen, de klok een uur is teruggezet, de uren daglicht flink zijn afgenomen en thuiswedstrijden gedeeltelijk in het donker worden afgewerkt.

Maar, wat leuk is, dat went snel. En dat damesvoetbal leuk is, daar raken steeds meer mensen van overtuigd. Daar waar in de beginfase van de competitie slechts een handjevol supporters de Munstergeleense Hein Brands-tribune bevolken, zijn er dat gedurende het seizoen tientallen geworden.

Dat komt zeker doordat Fortuna’s dameselftal haar desastreuze seizoensstart achter zich heeft gelaten en inmiddels op hoog niveau acteert. Maar laten we ook de manier waarop de speelsters met hun supporters omgaan niet uitvlakken. De lijnen tussen beide zijn kort en het contact intensief. Wekelijks worden over en weer ongetwijfeld heel wat berichten ‘geliked’!


Ook tijdens uitwedstrijden worden de dames gevolgd

Om de goede relatie tussen supporters en speelsters nog eens in de verf te zetten wordt vanuit de spelersgroep het idee geopperd om een wedstrijd te organiseren tussen Fortuna’s dameselftal en haar meest trouwe supporters.

Daar waar supporters mogelijk over meer kracht beschikken, worden zij op alle andere gebieden waarschijnlijk overbluft door de dames. Of toch niet?

Nu ja, we gaan het zien, en wel op 17 december. Op een ongebruikelijke ‘maondigaovend gaon de lampe aan’ als de damesselectie een afvaardiging van Fortuna-supporters partij geeft in een rechtstreeks duel.

De organisatie heeft een puike selectie samengesteld en het stokje overgedragen aan de beide coaches Roel en Randy. Onder leiding van deze twee heren zal getracht worden de dames te verslaan, maar dat zullen de dames op hun beurt eveneens proberen. Inzet is de sportieve eer.


Ook Duitsland werd veroverd

De dames weten inmiddels wel wat winnen is. Afgelopen seizoen kroonden ze zichzelf tot koninginnen van de Nederlandse Topklasse en tijdens de voorbereiding op dit seizoen wonnen ze de 2012 editie van de Dürener Elementenbau Damencup. Aan de supporters om deze zegetocht een halt toe te roepen en met de sportieve eer te gaan strijken.


De hoogste tijd om de dames van hun troon te stoten!

Na afloop van het duel wordt samen nagekaart in de kantine van SVM onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Daar waar de dames al redelijk gewend zijn aan publiek langs de lijn tijdens wedstrijden, zal dat voor het merendeel van de supporters anders zijn. Maar de aanwezigheid van een 12e man zal voor de afvaardiging van de supporters wel eens broodnodig kunnen zijn om met een goed resultaat van het veld te stappen.

De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van SVM, Burgemeester Smeetsstraat 1 te Munstergeleen. Aanvangsuur is 19.30 uur. Er zal niet tweemaal 45 minuten, maar tweemaal 35 minuten worden gespeeld. Bij een gelijke stand na 70 minuten, zullen ongetwijfeld penalty’s worden getrapt.

We nodigen iedereen dan ook uit om bij deze speciale wedstrijd aanwezig te zijn!

Supportersvereniging SV Nao Veure
Tifosi Giallo Verde
Fortuna Online