Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de vraag of het duel van aanstaande vrijdag in en tegen Dordrecht doorgang zal vinden. Het is een lang verhaal maar het komt kortgezegd op het volgende neer: als Tom Daemen geschorst is voor het duel tegen FC Dordrecht en Prince Rajcomar wordt niet alsnog opgeroepen voor ‘Oranje onder 19’ dan zal Fortuna de KNVB niet verzoeken het duel tegen Dordrecht uit te stellen.
Ruud Gullit kan tot maandagochtend besluiten Prince Rajcomar alsnog op te roepen voor de selectie die in Moldavië kwalificatie voor het EK moet gaan afdwingen. Dat kan Gullit doen als er een geselecteerde speler met een blessure moet afhaken.
Meer onduidelijkheid bestaat er over de mogelijke schorsing van Tom Daemen. Hij pakte gisteren in Maastricht zijn tweede kaart van het seizoen. Voeg dat bij de twee kaarten die hij in de laatste vier wedstrijden van vorig seizoen pakte en je komt op vier: geschorst dus.
Maar dan moeten die kaarten uit het vorige seizoen wel meetellen. En als dat zo is, waarom was Samir El Gaaouiri dan niet geschorst tegen MVV? Hij pakte tegen Sparta zijn derde gele kaart en pakte vorig seizoen in de laatste vier duels eenmaal geel. Is samen dus ook vier. Maar El Gaaouiri was niet geschorst.
Wij weten het dus niet meer…