De Autoriteit Financiële Markten (AFM), de toezichthouder op de Nederlandse financiële markten, is een onderzoek gestart naar mogelijke onregelmatigheden in de handel van aandelen Azerion.

Dat meldt niet de AFM, maar Azerion zelf, dat eerder deze maand op de hoogte is gebracht door het AFM over het onderzoek.

Het onderzoek richt zich overigens op Principion Holding, de grootste aandeelhouder van Azerion. De drijvende krachten achter Principion Holding (en Azerion) zijn Atilla Aytekin en Umut Akpinar, de mannen die met Fortuna de sprong voorwaarts willen maken.

Via Principion zijn Atilla Aytekin en Umut Akpinar namelijk al grootaandeelhouder (20%) van Fortuna Sittard, een belang dat ze willen uitbouwen tot een meerderheidsbelang van 65%.

Azerion is sinds 2 februari 2022 genoteerd op de Amsterdamse beurs. De AFM heeft dus redenen om te vermoeden dat er ergens in de afgelopen twaalf maanden iets niet in de haak is, via Principion richting aandelenhandel in Azerion.

Aytekin treedt voorlopig, hangende het onderzoek, terug als bestuurder van Azerion.

Voor Fortuna Sittard betekent dit voorlopig waarschijnlijk weinig, al kunnen we ons voorstellen dat de KNVB, die goedkeuring moet geven aan het meerderheidsbelang dat Principion wil nemen in Fortuna Sittard, met dit nieuws geen haast heeft.

Bron: Azerion