Richie Musaba stond in de seizoenen 2020/21 tot 2022/23 onder contract in Sittard, alhoewel de aanvallende middenvelder meestentijds op huurbasis elders speelde.

In zijn eerste Sittardse seizoen speelt hij op huurbasis bij eerstedivisionist FC Dordrecht.

In zijn tweede seizoen speelt hij daadwerkelijk bij Fortuna en maakt ook zijn debuut op de openeningsspeeldag als Toshio Lake FC Twente betovert.


Musaba tijdens zijn debuut tegen FC Twente

In zijn derde contractjaar verhuurt Fortuna Musaba aan eerstedivisionist TOP Oss. Dat wordt geen succes, want hij keert halverwege het seizoen terug naar Sittard. Hij traint het seizoen uit bij Fortuna, zonder te spelen in het eerste elftal.

Uiteindelijk kwam hij tot zeven eredivisie- en twee bekerduels voor Fortuna Sittard.

Fortuna verlengt zijn aflopende contract niet en dus start Musaba in de zomer van 2023 een zoektocht naar een nieuwe club. Pas in februari 2024 levert dat resultaat op. Hij tekent een contract in de Estse Premiium Liga bij FCI Levadia uit hoofdstad Tallinn.

FCI Levadia won tienmaal de landstitel en kon bij aanvang van de (zomer)competitie aanvallende versterking gebruiken. Musaba hapte toe.

Musaba gedijt er voorlopig prima. In tien optredens scoorde hij vijfmaal en leverde vier assists voor de huidige koploper in de Premiium Liga.

Bron: FCI Levadia