Richie Musaba maakte in de zomer van 2020 de overstap van Vitesse naar Fortuna Sittard. Hij tekende een contract voor twee seizoen met een optie op een derde seizoen.

Fortuna verhuurde de middenvelder onmiddellijk aan eerstedivisionist FC Dordrecht, de club waarmee Fortuna een samenwerkingsverband opstartte, dat ondertussen een stille dood lijkt te zijn gestorven.

In zijn tweede seizoen bleef hij in Sittard. De gewezen jeugdinternational speelde dat seizoen negen duels mee (zeven eredivisie- en twee bekerduels).


Musaba in actie tegen zijn oude club Vitesse

Fortuna verlengde vervolgens zijn contract tot de zomer van 2023 met een optie op nog twee seizoenen. Opnieuw verhuurde Fortuna Musaba onmiddellijk aan een eerstedivisionist. Ditmaal TOP Oss.

Dat werd geen succes, want TOP Oss stuurde Musaba in de winterstop terug naar Sittard. Musaba vond in de winterse transferperiode geen nieuwe club en maakt dus het seizoen af bij Fortuna.

Fortuna heeft Musaba laten weten dat het de optie in zijn aflopende contract niet gaat lichten. Musaba zal Fortuna dus op het einde van het seizoen verlaten.

Bron: Fortuna Sittard