Fortuna speelt vandaag een mini-toernooi tegen Malaga CF en een team van werkloze Duitse profvoetballers. Gisteren hebben we de Duitse werkloze profvoetballers doorgenomen. Wat moeten we weten van Malaga CF?

Los Boquerones (letterlijk vertaald: de ansjovissen) eindigden afgelopen seizoen op de achtste plek van de Spaanse hoogste divisie – net buiten de prijzen. Dat zal vast niet naar de zin zijn geweest van de eigenaar van Malaga CF: Abdullah ben Nasser Al Thani. Een Qatarese sjeik, die naar verluidt 36 miljoen euro neertelde voor Malaga in 2010 (Isitan Gün was iets goedkoper uit).

Een prijs (landstitel of beker) pakte Malaga CF nog nooit, de ploeg speelde wel eenmaal in de Champions League in het seizoen 12/13 en reikte tot de kwartfinales (waar Borussia Dortmund te sterk bleek).

De huidige ploeg telt (tot dusverre – de sjeik is vast nog niet uitgekocht) dertien (gewezen) internationals, die samen goed zijn voor 294 interlands. Bekende gezichten van een Nederlands perspectief zijn Roberto Rosales (oud FC Twente) en Adnane Tighadouini (oud FC Volendam, Cambuur, Vitesse en NAC Breda).