1 juli 2009, een bijzondere dag in de historie van Fortuna Sittard. De eerste training voor het nieuwe seizoen staat op het programma. Een seizoen waarvan het uiterst onzeker was of de Sittardse club daar nog deel van zou uitmaken.

 

 


Om 10.30 uur hebben zich zo’n 100 supporters verzameld bij de oefenvelden van het CIOS. Na een korte toespraak van trainer Roger Reijners en een traktatie op vlaai en een glaasje fris voor geïnteresseerden in het tijd voor de warming up. Op het veld lopen 17 spelers rond. De contractspelers: Tom Grootaers, Gino Facenna, Zarko Grabovac, Rick Geenen, Nico Vanek, Ramon Voorn, Angelo Simone en Sebastiano Garlisi. Ook Charly van den Ouweland traint mee en het lijkt erop binnenkort een nieuw contract zal tekenen bij Fortuna.Uit de jeugd zijn verdediger Badre Kotbani, de aanvallers Gavrey Villareal, Yassine Halim en doelman Pim Gubbels overgeheveld. Abdülkerim Öcalis herstellende van zijn blessure en Taner Taktak verblijft met zijn zaakwaarnemer in Turkije. Sjra Philippen geeft desondanks aan te verwachten dat Taktak in Sittard zal blijven.

Ook maakt een drietal testspelers zijn opwachting. De Duitse doelman Marcus Hässe (o.m. Alemannia Aachen) en de aanvallers Paul Voss (jong PSV & FC Luik) en de Duitser Marcus Rychlik (SV Hilden Nord), die de toepasselijke bijnaam ‘Chancentod’ draagt. Inderdaad, l’histoire continue…

Na de warming up en wat baloefeningen is het tijd voor het eerste oefenpartijtje van het nieuwe seizoen. Meest opvallende speler tijdens dit oefenpotje is Paul Vos, die laat zien over een hard en strak schot te beschikken en daarnaast het net makkelijk weet te vinden. Na het traininsparijtje behoort de eerste trainingsdag van het seizoen 2009/2010 tot het verleden. Een minimum van 5 à 6 versterkingen lijkt noodzakelijk om een enigszins eerste divisie waardige selectie te verkrijgen. Een proces waarover men zegt niet over een nacht ijs te willen gaan. Veel sterkte en wijsheid toegewenst.

Waldorf