Naast Amadou Ciss, Alexei Koşelev en Branislav Niňaj is er nog een vierde Fortunees die vanwege overwerk in juni later zal instromen. Ciss, Koşelev en Branislav Niňaj vanwege interlands, nummer vier vanwege een wel erg lang seizoen: Mickaël Malsa.

Malsa tekende aan de start van het seizoen 17/18 een driejarig contract bij Fortuna Sittard. In zijn eerste seizoen kon hij voor de winterstop niet doorbreken en werd hij na de winterstop uitgeleend aan het Griekse Platanias FC. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser Albacete Balompié, dat ook een optie tot koop bedong.

In een competitie met 22 ploegen, speelde ‘el Queso Mecánico’ 42 competitieduels en omdat Albacete zich kwalificeerde voor de playoffs kwamen daar nog eens twee play-off duels bij. Het laatste werd afgelopen maandag gespeeld (Albacete verloor over twee duels van Real Mallorca).

Malsa speelde in totaal 33 duels voor Albacete, maar meestentijds als invaller. Volgens El Digital de Albacete ligt het dan ook niet in de lijn der verwachting dat Albacete de optie in het huurcontract van Malsa gaat lichten.

Licht Albacete de optie niet, dan keert Malsa in principe terug naar Fortuna Sittard om zijn laatste contractuele seizoen uit te dienen. We verwachten overigens dat Fortuna Malsa in dat geval opnieuw zal uitlenen of transfervrij laten vertrekken.

Bron: El Digital de Albacete