Fortuna Sittard heeft de Franse middenvelder Mickaël Malsa aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige speler komt over van US Avranches (voluit Union Sportive Avranches Mont Saint Michel), uitkomend op het niveau ‘National’, het derde niveau in Frankrijk. De Fransman heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend.

Nadat Wikipedia al eerder deze maand meldt dat Malsa een éénjarig contract tekent in Sittard (huidige club: Fortuna Sittard) meldt nu ook de club zelf het nieuws.


Het voorspellende vermogen van Wikipedia

Mickaël Malsa zet zijn eerste voetbalstappen in een buitenwijk in het westen van Parijs als hij zich aansluit bij ES Nanterre. Na zeven jaar voor ‘L’ESN’ te hebben gespeeld stapt Malsa over naar AC Boulogne Billancourt, amper 8 kilometer zuidelijker, maar wel spelend op een hoger niveau. Na één seizoen vertrekt Malsa alweer, nu naar het centre du formation (Franse equivalent van Nederlandse jeugdopleiding) van FC Sochaux Montbéliard.

In het oosten van Frankrijk werkt de middenvelder zich op tot FC Sochaux B (het tweede elftal) en maakt tijdens het seizoen 2013-2014 zijn debuut voor de hoofdmacht, in een wedstrijd tegen Lille OSC. Nadien speelt Malsa nog driemaal mee, maar verder komt hij niet. Dat seizoen degradeert FC Sochaux overigens naar Ligue 2. In Ligue 2 heeft Malsa aanvankelijk een basisplek, maakt zijn debuut voor het nationale elftal van Martinique tijdens de Caribbean Cup (hij speelt mee tijdens wedstrijden tegen Haïti en Antigua and Barbuda), maar verzeilt gedurende het seizoen weer in FC Sochaux B. Voor ‘Les Lionceaux’ een teken om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Malsa verlaat Frankrijk en stort zich in een buitenlands avontuur als hij tekent voor R. Antwerp FC. Maar dat avontuur wordt geen succesverhaal. Na een redelijk eerste seizoen (20 wedstrijden, 2 doelpunten), loopt het tijdens zijn tweede seizoen een stuk stroever. Tijdens de winterstop heeft Malsa genoeg van zijn uitzichtloze situatie, verlaat de Belgische Tweede Klasse en strijkt neer in Normandië bij US Avranches. Maar ook daar komt Malsa niet voldoende aan spelen toe en is na een half seizoen een vrije speler. En dus is zijn volgende bestemming de Westelijke Mijnstreek.

Bron: Fortuna Sittard