De afgelopen weken werd duidelijk dat Arian Kastrati‘s toekomst niet bij Fortuna Sittard ligt. Met Burak Yilmaz, Paul Gladon en Charlie Benschop (inmiddels vertrokken) vóór zich in de pikorde was het uitzicht op veel speelminuten vertroebeld. Dat was het afgelopen seizoen (met uitleenbeurten aan het Sloveense NK Jadran Dekani (eerste helft van het seizoen) en Eerstedivisionist MVV (tweede helft van het seizoen) al zo en is sindsdien niet verbeterd. Voor Kastrati het signaal uit te kijken naar een nieuwe club.


Arian Kastrati namens Fortuna in actie tijdens een oefenduel met FC Utrecht

Die nieuwe club is het Portugese SC Farense geworden. De bewoners van het Estádio de São Luís eindigden afgelopen seizoen als 11e in de Liga Portugal 2 en zullen dit seizoen ongetwijfeld dichter bij de promotieplekken willen eindigen. Vandaar dat ze wel wat aanvallende stootkracht kunnen gebruiken.

Maar strijden om promotie is vooralsnog niet weggelegd voor Kastrati. Hij wordt in eerste instantie ondergebracht bij het O23 team van de Portugezen dat uitkomt in de Liga Revelação. Uiteindelijk zal het Kastrati’s doel zijn te debuteren in de hoofdmacht van ‘De Leeuwen van de Algarve’.

Met de overgang naar SC Farense blijft Kastrati’s teller op acht duels voor Fortuna Sittard steken (zeven wedstrijden in de Eredivisie en één in het kader van de KNVB Beker).

Bron: SC Farense