Twee dagen na afloop van de wedstrijd Jong Ajax – NEC heeft de KNVB besloten dat deze wedstrijd in zijn geheel moet worden overgespeeld. Jong Ajax stelde in de wedstrijd Teun Bijleveld op, maar die was geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart die hij ontving in het duel met FC Dordrecht.

Ajax stelt dat de KNVB heeft verzuimd door te geven dat Bijleveld geschorst was, NEC daarentegen wist vrijdagavond al dat het meespelen van Bijleveld onreglementair was. Aan de KNVB de taak om tot een oplossing te komen die voor alle partijen zo min mogelijk pijn veroorzaakt.

En dus schrapt de KNVB de 2-0 overwinning van Jong Ajax en krijgt NEC een tweede kans om de hoop op de titel levend te houden. Het is onduidelijk wanneer de wedstrijd daadwerkelijk wordt overgespeeld, maar het meest correct is om dat vóór komend weekeinde te doen, zodat beide clubs zo min mogelijk voordeel kunnen behalen uit het kennen van Fortuna’s resultaten.

Fortuna is geen partij in deze. Afgelopen vrijdag kregen de titelkansen van NEC een flink knauw, maar nu ligt alles weer open.Maar als Fortuna nog viermaal wint betekent dat de titel sowieso naar Sittard komt.

Bron: VI