Een aantal spelers dat afgelopen zomer bij Fortuna Sittard is vertrokken heeft nog nergens een contract getekend. Daar was Roel Janssen er één van. Was, want Janssen heeft vanmiddag een éénjarige verbintenis getekend bij VVV Venlo. Daarmee keert de nu 33-jarige verdediger voor een tweede keer terug in zijn geboortestad.


Roel Janssen zoals we hem kennen: aanleggen voor een dieptepass

In mei van dit jaar neemt Janssen afscheid van Fortuna Sittard als voetballer. Tijdens acht seizoenen speelt Janssen 194 officiële duels voor Fortuna, waarin hij zeventien maal scoort. Na afloop van de competitie onderzoeken Janssen en Technisch Manager Américo Branco of Janssen aan Fortuna aan betrokken kan blijven, maar komen er niet uit. Janssen wilt zijn carrière nog niet stopzetten en doorvoetballen.

Om fit te blijven gaat Janssen bij Eerste Divisionist VVV Venlo meetrainen. dat bevalt beide partijen dusdanig goed dat ze een samenwerking met elkaar aangaan. De Limburgse media berichtte al eerder dat Janssen in De Koel een contract zou tekenen en dat is vanmiddag effectief gebeurd.

Bron: VVV Venlo