Afgelopen vrijdag nam Deroy Duarte het met zijn Kaapverdiaanse teamgenoten op tegen Algerije. het werd een zware avond voor ‘De Blauwe Haaien’, want er werd met 5-1 verloren.

Vanmiddag kreeg Kaapverdië de kans zich te revancheren. Inmiddels is Kaapverdië in Zuid-Frankrijk neergestreken en neemt het in Fos-sur-Mer op tegen de Comoren.

En dat revancheren, dat lukt best aardig, want na een minuut of twee neemt Kaapverdië de leiding via Kenny Rocha Santos. En daarmee is de kous qua score ook af voor wat betreft de eerste helft. Toch gaat Kaapverdië een zware tweede helft tegemoet, omdat Steve Furtado rood ziet, vlak voor rust.

Vlak na rust weten de Comoren de stand gelijk te trekken via Younes Almihdhoiri. Hij staat behoorlijk vrij om een voorzet vanaf rechts achter doelman Josemar Jose Evora Dias ‘Vozinha’ te trappen.

In de slotfase van het duel krijgen de Comoren nog een uitgelezen kans om de winst naar zich toe te trekken. Na een overtreding in het strafschopgebied kent de scheidsrechter een penalty toe aan de Comoren. Adel Mahamoud laat zich die buitenkans niet ontnemen en schiet zijn eilandengroep naar 1-2. Dat is tevens de eindstand.

Het is voor Kaapverdië de tweede nederlaag op rij in hun voorbereiding op de eindronde van CAN 2023, de Afrika Cup. Het eindtoernooi start op 13 januari 2024 in Ivoorkust. Daarin neemt Kaapverdië het in Groep B op tegen Egypte, Ghana en Mozambique.

Bron: Fanzone.PRO / Afrik Foot