George Cox kwam aan de start van het seizoen 19/20 op huurbasis over van Brighton & Hove Albion. De 22-jarige Engelsman speelde in het voortijdig afgebroken seizoen 21 competitieduels en twee bekerduels, waarin hij eenmaal scoorde (Fortuna’s laatste treffer van het seizoen thuis tegen PEC Zwolle).

Cox speelde zich dus in de basis en Fortuna is—volgens Dagblad De Limburger—vanzins de optie in het huurcontract weldra te lichten, zodat de linksback ook het komende seizoen bij Fortuna in de eredivisie zal spelen. In een interview met Football Oranje, gaf Cox eerder deze week ook al aan er vanuit te gaan dat hij ook komend seizoen in Sittard-Geleen zal spelen. Fortuna zal het wel bevestigen als het contract daadwerkelijk getekend is.

In april tekende Roel Janssen een driejarig contract. De linkerverdediger kan op de linksbackpositie spelen of links in het centrum. Ook Lazaros Rota kan in geval van nood als linksback fungeren, waardoor de linker verdedigingszone voor het komende seizoen goed afgedekt is.

Bron: Dagblad De Limburger