TOP Oss heeft zich versterkt met Lars Hutten. De 29-jarige middenvelder is met de Osse Eerstedivisionist een contract voor twee seizoenen overeengekomen. Op het einde van het seizoen 18/19 liep het contract van Hutten in Sittard-Geleen af, waardoor de Tilburger vrij was om te gaan en te staan. De komende twee seizoenen is Hutten te bewonderen in het Frans Heesen Stadion.

Hutten komt tijdens twee periodes uit voor Fortuna. Tijdens de voorbereiding op het seizoen 15/16 werkt Hutten een proefperiode bij Fortuna af dat eindigt in een contract. Gedurende het seizoen weet Hutten zich als één van de weinige spelers te onttrekken aan het matige spel onder de trainers Peter van Vossen en Jeffrey Kooistra. Ook als Ben van Dael als trainer wordt aangesteld doet Hutten het vrij goed; in uiteindelijk 37 wedstrijden (36 competitie, 1 beker) komt hij tot 12 doelpunten (11 competitie, 1 beker).

Na dat seizoen trekt Hutten de deur in Sittard-Geleen achter zich dicht en vertrekt naar SV Rödinghausen. Maar zijn Duitse avontuur is na één seizoen alweer ten einde, waarna Hutten tijdens het seizoen 17/18 opnieuw neerstrijkt bij Fortuna nadat gavin Vlijter al gauw geblesseerd raakt. Dat seizoen begint dramatisch voor Hutten. Onder trainer Sunday Oliseh komt Hutten niet veel verder dan warmlopen.

Na het vertrek van Oliseh en de komst van het duo Kevin Hofland / Claudio Braga klaart de lucht voor Hutten op en heeft uiteindelijk een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Zijn winnende treffer bij Jong FC Utrecht staat in elke Fortuna-supporter zijn geheugen gegrift!

Onvergetelijk: 3:20 = Hutten-time!

Na het seizoen verlengt Hutten zijn aflopende contract en trekt met Fortuna de Eredivisie in. Een onbetwiste basisspeler wordt Hutten nooit, maar met doelpunten tegen NEC (KNVB-beker), Vitesse (gelijkmaker bij 2-1 overwinning) en natuurlijk Feyenoord (0-1 bij 0-2 overwinning) is hij ook een niveau hoger van waarde. Uiteindelijk wordt zijn contract niet verlengd, waardoor Hutten nu voor TOP Oss kiest.

Bron: TOP Oss