Dagblad De Limburger heeft eens rondgebeld met zaakwaarnemers over de hoogte van een mogelijke transfersom voor Perr Schuurs, die een club aan Fortuna Sittard zou moeten betalen als die club Schuurs wil overnemen van Fortuna Sittard. Het wordt duidelijk dat er naast de lengte van het doorlopende contract en hoogte van het huidige salaris ook nog andere factoren een rol spelen.

De voornaamste (andere) factor is concurrentie. Dan gaat het zowel om kwantiteit (hoeveel clubs zijn serieus geïnteresseerd?) als kwaliteit (hoe kapitaalkrachtig zijn de geïnteresseerde clubs?). In het geval van Schuurs lijken er tenminste twee clubs serieuze interesse te hebben (PSV en Ajax) met op de achtergrond wellicht nog enkele buitenlandse clubs (Liverpool FC?). Dus er is zowel in kwalitatieve als kwantitatieve zin interessante concurrentie. Goed voor Perr; goed voor Fortuna.

De enige zaakwaarnemer die er een bedrag op durft te plakken is Kees Ploegsma. Hij denkt aan maximaal 1,5 miljoen euro (plus wellicht nog enkele bonussen als Schuurs of zijn nieuwe club bepaalde doelen haalt).

Fortuna’s duurste uitgaande transfers ooit:

  1. Kevin Hofland 4,5 miljoen euro
  2. Mark van Bommel 2,7 miljoen euro
  3. Patrick Paauwe 1,1 miljoen euro
  4. Fernando Ricksen 0,8 miljoen euro
  5. Phil Gray 0,6 miljoen euro

De transfermarkt is open tot 1 september.

Bron: Dagblad De Limburger