Een nederlaag dus. Deze wedstrijd illustreert wat mij betreft duidelijk dat onze huidige ploeg kwalitatief minder is dan die van vorig jaar. Vorig jaar versloegen we Heerenveen nog met 1-0 na een wedstrijd waarin we Heerenveen onze wil oplegden. In deze editie zijn we daar niet toe in staat geweest en daarom is deze nederlaag wel terecht.

16 Oktober 1999

Terechte nederlaag thuis tegen Heerenveen

Fortuna Sittard 0 Heerenveen 1
Doelpuntenmakers: 55. Radomski 0-1
Opstelling: Van Zwam, Zegrean (62. Kiekens), Hofland, Roest, Hermans, Gesthuizen (67. Wright), Volmer, Paciorek (80. Maris), Heering, Hamming, Landerl.
Toeschouwers: 6.700
Scheidsrechter: Koopman
Geel (Fortuna): –

De wedstrijd begon redelijk voorzichtig. Beide ploegen hadden redelijk wat respect voor elkaar waardoor de kansen schaars bleven zonder nu te spreken van een vervelende verdedigende wedstrijd. De schaarse kansen die er waren, waren meestal voor ons, maar het laatste tikje kwam er nooit.

Geen van beide teams was in staat om de tegenstander vast te zetten. De grootste kans was voor G. de Nooijer. Hij kwam vrij voor Van Zwam. Gelukkig is G. de Nooijer niet D. de Nooijer, namelijk spits. Van Zwam kon dus vrij simpel redden. De eerste helft werd niet erg verrassend met 0-0 afgesloten.

Na rust ontstaat er dan toch een ander beeld. Heerenveen had in de gaten dat Fortuna niet meer de ploeg van vorig jaar is en trok ten aanval. Fortuna komt onder druk en als Radomski met een mooie knal de 0-1 binnen schiet is dat niet echt verrassend en zeker verdiend.

Fortuna is niet in staat om de bakens te verzetten en blijft dus onder druk van Heerenveen. Heerenveen maakt één fout, het vergeet door te drukken om vervolgens de 0-2 te maken. En dat kan ze in een alles-of-niets-offensief van Fortuna nog duur te staan komen.

De laatste 10 minuten komt dat offensief er daadwerkelijk. Fortuna krijgt royale kansen op de gelijkmaker. Voornamelijk Kiekens, die een uitstekende vervanger van Zegrean blijkt te zijn, krijgt twee goede mogelijkheden om de gelijkmaker op het bord te zetten. Jammer genoeg lukt het niet meer, waardoor de punten naar Heerenveen gaan. Niet onterecht overigens, maar de situatie op de ranglijst begint nu toch wel een beetje zorgelijk te worden. Er moet dus absoluut gewonnen worden van Sparta in de laatste wedstrijd in de Baandert!