Fortuna Sittard-aanvaller Emil Hansson heeft met Zweden O21 goede zaken gedaan in de strijd voor een ticket voor de eindronde van het EK O21 dat volgend jaar in Hongarije en Slovenië wordt gehouden. Het duel met de leeftijdgenoten uit Luxemburg moet gewonnen worden en dat gaat makkelijker dan gedacht.

Na 19 minuten komt Zweden O21 op 1-0 vanaf elf meter. Na een overtreding van Yannis Dublin (die daarvoor de rode kaart ontvangt) zorgt AZ-speler Jesper Karlsson voor de Zweedse voorsprong.

Met 11 tegen 10 gaat het voor Zweden O21 vrij makkelijk, want tijdens de eerste helft maakt Max Svensson er 2-0 van en zorgt Karlsson met zijn tweede doelpunt voor een geruststellende 3-0 voorsprong.

Na een klein uur mag Emil Hansson invallen voor Max Svensson en loopt Zweden door een rake kopbal van Felix Beijmo uit naar 4-0. De 4-0 overwinning zorgt ervoor dat het team van Hansson nog volop in de race is zich te kwalificeren voor de eindronde, maar dan moet het wel zijn resterende drie duels winnen. Het eerste van het drieluik interlands staat dinsdag in het Poolse Lublin op het programma. Dan is Armenië O21 de tegenstander.

Bron: Svenska Fotbollförbundet