Vanavond stond voor Fortuna Sittard-aanvaller Emil Hansson de tweede wedstrijd van het interlandweekeind op het programma. Won Hansson met Zweden O21 afgelopen vrijdag thuis met 4-0 van Luxemburg O21, vanavond was het helemaal een doelpuntenkermis voor Zweden O21. In het Poolse Lublin werden de leeftijdsgenoten uit Armenië met 10-0 ingeblikt.

Samen met Luxemburg is Armenië de zwakke broeder in Groep 1, terwijl de overige vier landen (Italie O21, Ireland O21, IJsland O21 en Zweden O21) strijden voor rechtstreekse kwalificatie voor de eindronde en een ticket voor de play-offs. Omdat het heel erg dicht bij elkaar staat, is het zaak daar waar mogelijk aan het doelsaldo te werken.

Dat lukt aardig tijdens de eerste helft als Jesper Karlsson middels een hattrick voor 3-0 zorgt. Na rust stort Armenië volledig in. Na een klein uur zorgt Svante Ingelsson voor 4-0, waarna Emil Hansson invalt voor Pontus Almqvist.

Daarna gaat het hard. Gedurende ruim 20 doldwaze minuten zorgen Paulos Abraham (2x), Amin Sarr en Hansson zelf (3x) voor dubbele cijfers. En daarmee doen Hansson cs. goede zaken in hun strijd voor een ticket voor de eindronde van het EK dat in 2021 in Hongarije en Slowakije wordt gehouden. Ze staan weliswaar nog één punt achter Ierland O21, maar het doelsaldo is beduidend beter.

Voor Zweden O21 staan er nu nog twee wedstrijden op het programma. 13 november spelen ze thuis tegen Armenië (moet haalbaar zijn) waarna vier dagen later de apotheose bij de huidige koploper van Groep 1 plaatsvindt bij Italië O21.

Bron: Fotbollskanalen / Foto: SVT Sport