In de vroege avond trapte Zweden O21 in Arena Garibaldi – Stadio Romeo Anconetani af tegen haar Italiaanse leeftijdsgenoten. Inzet is kwalificatie voor de EK eindronde O21 die in Hongarije en Slovenië wordt georganiseerd.

Voor Emil Hansson en Zweden O21 de enige wedstrijd tijdens de huidige interland-break, aangezien het duel dat afgelopen vrijdag tegen Armenië O21 stond geprogrammeerd vanwege een combinatie van COVID-19 en onrust in Nagorno Karabach door de UEFA werd geannuleerd.

Alhoewel onduidelijk is wat er met het duel gaat gebeuren (een reglementaire Zweedse overwinning is het meest aannemelijke) moeten de Zweden van groepsleider Italië winnen. IJsland O21 heeft drie punten meer en moet nog tegen Armenië O21. Daarnaast speelt Ierland O21 in Luxemburg tegen slotlicht Luxemburg O21 en gaat uit van winst. Daardoor heeft Zweden O21 aan een punt niet genoeg om barragewedstrijden af te dwingen teneinde de eindronde te behalen.

Tijdens de eerste helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd, maar neemt Italië halverwege toch een voorsprong via Youssef Maleh. Hansson slaat het vanaf de bank gade, want hij is niet in de basiself opgenomen.

Vlak na rust krijgt Zweden O21 een nieuwe tik als Giacomo Raspadori voor 2-0 zorgt. Niet lang daarna keert Zweden O21 terug in de wedstrijd na de 2-1 door Jesper Karlsson, maar een klein kwartier laten staat er 4-1 op het scorebord.

Dat vlak daarna Emil Hansson invalt voor Benjamin Nygren (door KRC Genk aan SC Heerenveen verhuurd), doet niet meer terzake. Ook de uitkomst van het duel tussen Armenië O21 en Zweden O21 is irrelevant, aangezien Ierland O21 met 1-2 in Luxemburg wint.

En zo zit de EK kwalificatie er voor Emil Hansson op. Als je krap de helft van je wedstrijden wint, dan is het overduidelijk dat je niet in aanmerking komt voor de eindronde.

Bron: Svenska Fotbollförbundet / Foto: Federazione Italiana Giuoco Calcio