In de nacht van vrijdag op zaterdag is oud Fortunatrainer Hans Verèl overleden. Interim directeur Theo Mommers stelde Verèl aan bij aanvang van het seizoen 01/02. Fortuna had zich zojuist via de nacompetitie gered in de eredivisie. Echter, de financiële chaos die Mommers in diezelfde zomer had blootgelegd (en die leidde tot het wegsturen van Jacques Opgenoord en Cor Nijpels), maakte duidelijk dat de nieuwe trainer—zonder geld voor versterkingen—voor een loodzware klus zou komen te staan om Fortuna in de eredivisie te houden.

Verèl ging de uitdaging aan. Hij trok de discipline aan en pakte vier punten uit de eerste twee duels. Daarna zette de onvermijdelijke terugval in. De resultaten bleven weg en Fortuna zakte naar de laatste plek. In december verloor Fortuna van eerstedivisionist SC Telstar in het bekertoernooi en dat was de druppel, die leidde tot het op non-actief stellen van Verèl. Op dat moment lag hij ook overhoop met zowat alles en iedereen binnen de club. In totaal leidde Verèl Fortuna in 22 duels (16 competitie- en 6 bekerduels).

De prestaties onder Verèl waren dus erg slecht, maar de omstandigheden waaronder hij moest werken waren nog slechter. Zijn opvolger Hans de Koning presteerde in het restant van het seizoen nog slechter, waardoor Fortuna kansloos degradeerde en begon aan zijn zestien-seizoenen-durende dwaaltocht door de eerste divisie.

Hans Verèl zou na Fortuna nooit meer actief zijn in het betaalde voetbal. Hij werd directeur van zwembad ‘De Stok’ in Roosendaal. Verèls hoogtepunten als trainer waren de promotie naar de eredivisie met FC Den Bosch in 1983 en het bereiken van de bekerfinale in 1986 met eerstedivisionist RBC. RBC verloor die finale van Ajax.

Verèl was al een tijd ernstig ziek en overleed in de leeftijd van 66 jaar. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.