Mommers (Fortuna Sittard) en Pickee (Roda JC) zijn gisteren op bezoek geweest bij Eurlings (Provincie) en hebben daar de hele gang van zaken rond de fusiebesprekingen nog eens doorgenomen. De zondebokjes waren snel gevonden: MVV en het lek naar de pers (wellicht ook MVV).
Maar we hebben sterk de indruk dat dat niet het hoofdmotief was waarvoor Eurlings de beide heren naar het Provinciehuis liet komen. Boven het hoofd van Eurlings hingen natuurlijk nog een paar politieke donderwolkjes. Er is meermaals gesuggereerd dat hij financiële toezeggingen had gedaan aan FC Limburg. En als je die toezeggingen doet zonder de provinciale staten daarvoor goedkeuring te vragen of op zijn minst daarvan op de hoogte te stellen, heb je een politiek probleem.
Dus wat hoorden we na afloop van het gesprek: Mommers, Pickee en Coenen van MVV (die laatste deed dat schriftelijk) beloofden plechtig dat Eurlings nooit financiële toezeggingen heeft gedaan. Waarschijnlijk bullshit, maar het politieke leven van Eurlings is er voorlopig weer mee gered (bron: Limburgs Dagblad).