Het hing al een tijdje in de lucht, maar gisteravond heeft de gemeenteraad zich in meer expliciete termen uitgelaten over de mogelijkheden voor detailhandel rond het Fortuna stadion. De gemeenteraad is vrij duidelijk: geen detailhandel rond het Fortuna stadion.
Nu was het de laatste weken al duidelijk geworden dat dit de mening was van de gemeenteraad en dus waren enkele raadsleden al bezig om een alternatief plan op te stellen dat Fortuna zou kunnen helpen zonder dat er detailhandel moet worden toegelaten in de bedrijvenstad Fortuna. Dat plan (het ‘plezier en vertier’ idee van PvdA kopstuk Wil Paes) is nu in ontwikkeling.
Het vervelende voor Fortuna is dat het dus weer langer gaat duren vooraleer duidelijk wordt wat er gaat gebeuren met de bedrijvenstad. Het ‘plezier en vertier’ idee bevindt zich in een dusdanig pril stadium (en vergt dus nog de nodige uitwerking) dat het niet reëel lijkt dat de benodigde bestemmingsplanwijziging (nu richting ‘plezier en vertier’ en niet richting detailhandel) voor juli op de raadsagenda zou kunnen staan. Voeg daarbij dat het idee van casino’s e.d. bouwen midden in een stad vast op allerlei bezwaar zal stuiten en we zijn via een rondje bezwaarschriften weer een half jaar verder (begin 2005) voordat definitief duidelijk wordt of de plannen rond het Fortuna stadion verwezenlijkt kunnen worden.
En in de tussentijd groeit de schuld van Fortuna rustig verder. Niet vanwege het feit dat Fortuna meer uitgeeft dan dat er binnenkomt, maar meer vanwege de forse maandelijkse rentelasten op de torenhoge schuld. En dus resteert de vraag: hoe lang houdt Fortuna dat nog vol? Voorzitter van de Raad van Commissarissen Emmo Meijer wil uiterlijk juni duidelijkheid hebben, maar zoals het er nu naar uit ziet, gaat dat nooit lukken.