Fortuna Sittard heeft op de valreep nog een ervaren speler aangetrokken: oud Fortunees Geert Brusselers.
Brusselers doorliep de jeugdopleiding van PSV en werd daar door Fortuna Sittard in het seizoen 89/90 weggeplukt. Hij bleef twee seizoenen in Sittardse dienst en vertrok vervolgens naar FC Den Bosch. Daar bleef hij één seizoen om vervolgens naar NAC te verhuizen. In Breda beleefde Brusselers zijn beste tijd als speler. Hij bleef er zes seizoenen en groeide uit tot één van de publiekslievelingen van het Bredase publiek. Na zes jaar Breda begon Brusselers aan een zwerftocht door het buitenland. Hij speelde een jaar in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al-Nasr, vervolgens twee seizoenen voor Germinal Beerschot Antwerpen, dat hem het afgelopen seizoen uitleende aan Ajax Cape Town in Zuid-Afrika.
Door financiële problemen bij Ajax Cape Town besloot Brusselers eerder dan gepland terug te keren naar Nederland. Hij staat nog onder contract bij GBA, maar de Belgen zijn bereid om Brusselers uit te lenen aan Fortuna. De Belgen betalen zelfs het salaris van Brusselers zodat hij in feite voor niets bij Fortuna komt spelen.
Brusselers is een linkshalf, die op het middenveld van Fortuna de nodige rust moet gaan brengen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het Dario Cagnazzo zijn basisplek kosten.
Na Paul Janssen komt er nu dus een tweede ervaren spelers met Sittards bloed de rangen versterken. Technisch manager van Fortuna Fred van Barneveld hoopt met de inbreng van deze twee spelers de broodnodige rust in het spel van Fortuna te bewerkstelligen.
De deal met Brusselers is overigens nog niet rond. Er moeten nog enkele formaliteiten afgewikkeld worden, maar daar verwacht Fortuna geen onoverkomelijke problemen meer. Als het vandaag lukt de laatste formaliteiten uit de weg te ruimen, dan kan Brusselers in het thuisduel tegen ADO Den Haag zijn rentree maken op de Sittardse velden.

Bron: Limburgs Dagblad / Dagblad De Limburger