De manier waarop Fortuna in staat werd gesteld een contract te sluiten met Brusselers hangt van zoveel toevalligheden aan mekaar dat je haast gaat geloven in hogere machten.
Aan de bovenkant van deze aardbol zocht Fortuna een speler voor de linkerflank die veel ervaring had, het liefst een oud Fortunees en niks hoefde te kosten. Als bewijs dat de club geen flauw idee had wie dat moest zijn, voeren we aan dat Fortuna in gesprek raakte met Haeldermans.
Aan de onderkant van deze wereldbol zat ene Geert Brusselers zich te vervelen. Zijn club Ajax Cape Town zat in financiële nood en hij wilde weg. Dat meldde hij telefonisch aan zijn vrouw die op dat moment koffie zat te drinken bij Paul Janssen. En zijn vrouw vroeg aan Paul of Fortuna niet soms een speler zocht die goed uit de voeten kon op de linkshalf plek, een oud Fortunees was en die bovendien niets hoefde te kosten (zijn werkgever GBA betaalde zijn salaris door).
En drie uur later was Brusselers opnieuw Fortunees. Aanstaande donderdag meldt hij zich voor de eerste training in Sittard, op het voor hem bekende CIOS-terrein.

Bron: Limburgs Dagblad