Geert Brusselers en Paul Janssen liepen in het duel tegen MVV tegen respectievelijk hun zesde en zevende gele kaart van het seizoen op. En dat betekent dat de twee routiniers voor het eerstvolgende duel geschorst zijn (morgenavond in Velsen tegen Stormvogels/Telstar).
Elke gele kaart die beide routiniers in het verloop van deze competitie nog voor hun neus krijgen gehouden levert automatisch een duel schorsing op.
En dat is een knap staaltje werk. Zeker als je bedenkt dat beide spelers de eerste wedstrijden in de competitie misten, omdat ze toen nog niet bij ons speelden. Brusselers speelde 18 wedstrijden voor Fortuna en ontving achtmaal geel (niet zes, maar acht want hij pakte thuis tegen Sparta ook nog eens tweemaal geel in één duel) en Janssen scoorde zijn zeven gele prenten in slechts 17 duels.
Uiteraard loopt een routinier vaker tegen een kaart op dan een jongere speler, want de routinier trekt de kar (lees: maakt een overtreding als het niet loopt) en is woordvoerder bij de scheidsrechter. Maar dat kan toch echt geen 15 gele kaarten rechtvaardigen. Die twee hebben meer kaarten verzameld dan Fortuna punten…