Vanmiddag bestreden Jong FC Utrecht en Fortuna Sittard elkaar achter gesloten deuren op Sportpark Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht. Dat deed Fortuna in een aangepaste samenstelling, aangezien Lazaros Rota (Griekenland), Branislav Niňaj (Slowakije) en Alexei Koșelev (Moldavië) op pad zijn met hun land in het kader van de Nations League.

Het oefenduel bood eveneens de kans voor Zian Flemming en Ben Rienstra om te debuteren voor hun nieuwe club. Vooral Flemming laat zich zien, als hij na amper vier minuten de score opent. Binnen tien minuten verdubbelt Fortuna de score als Mats Seuntjens voor 0-2 zorgt.

Nadien kabbelt het duel verder en blijven meer doelpunten uit. De marge wordt pas ruimer in de eindfase van het duel als Flemming zijn tweede doelpunt scoort.

Met het oefenduel eindigt ook meteen Fortuna’s oefencampagne. Over ruim een week start de competitie als in De Grolsch Veste FC Twente wordt bekampt.

Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard:
4. Flemming 0-1, Seuntjens 0-2, Flemming 0-3.

Opstelling:
Van Osch; Essers (77. van Beijnen) Angha, Janssen, Cox; Smeets, Tekie (46. Rienstra), Seuntjens (77. Tekie); Flemming, Polter (77. Sambou) en Hansson.

Bron: Fortuna Sittard / Dagblad de Limburger